Aanbod

Groene stroom voor eerlijke prijzen

Ze hebben ernaar uitgekeken. Sinds gisteren liggen de zonnepanelen op de stallen van de familie Boerhof uit het Drentse Wittelte. “We wekken voor meer dan 60 gezinnen groene stroom op”, vertelt Gerard Boerhof, die samen met zijn vrouw Lineke een bedrijf met 200 melkkoeien en jongvee heeft. Gerard laat graag zien waar de melk vandaan komt. Dat ze zorgvuldig werken en kwaliteit leveren. Ze vinden het leuk om de stroom die ze over hebben te verkopen via de marktplaats van Edmij. “Maar ik vind het vooral fijn dat ze mij ontzorgen.”

Er zijn volop energieleveranciers van Nederlandse groene stroom opgewekt door boeren zoals Gerard. Zij claimen geen marge te maken op jouw energieverbruik. Maar klopt dat wel? Een “goeie prijs” blijkt een gewoon een energietarief te zijn. Welke kosten zitten daar in verborgen? Krijgt de duurzame producent eigenlijk wel een eerlijke prijs?

Edmij levert Nederlandse duurzaam opgewekte energie rechtstreeks aan Nederlandse bedrijven. En dat tegen échte marktprijzen die op de veiling van European Power Exchange (EPEX) tot stand komen. Onafhankelijk van Edmij als energieleverancier. Groene stroom tegen eerlijke marktprijzen: zo betaalt een klant nooit te veel en krijgt de producent nooit te weinig: een duurzame samenwerking.

Het Amstelveense energiebedrijf zoekt bedrijven die het leuk vinden om de stroom van Gerard af te nemen. Keurslagerij Pouw uit Abcoude doet het al even. Eigenaar Bernard Oosterveen: wij zijn een echt familiebedrijf en we leveren eerlijke producten. Wij voelen ons fijn bij een lokaal energiebedrijf waar mensen werken die een voornaam hebben én een achternaam. Echte mensen, die we kunnen bellen als er iets is.

Op de foto: Gerard Boerhof en Jeffrey Bartels (Edmij)

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 31 juli 2019, 16:44 uur
Deel dit: