Activiteit

De Overstap10daagse

dagelijks   |   0:05 uur   |   Dit kan door heel Nederland...

Tien dagen lang overstappen voor het klimaat!

Tijdens de overstap10daagse kun je jouw bijdrage leveren aan het klimaat door een overstap te maken naar een duurzame bank en een écht groene stroomleverancier. Je brengt je CO2-uitstoot in één klap flink omlaag, zonder dat het veel moeite kost. En tegelijk maak je kans op mooie prijzen.

Nieuwsberichten over banken die liegen over hun bijdrage aan klimaatverandering of investeringen in schadelijke palmolieplantages. Wetenschappers die recordhoogtes CO2 in de atmosfeer meten en politici de erover kibbelen in Bonn. Energieleveranciers die aangeklaagd worden op gebruik van bloedkolen en oude kerncentrales die gewoon mogen blijven draaien, ondanks de vele zorgwekkende noodstoppen. Energieleveranciers en banken maken een potje van ons klimaat en milieu, en lappen vrede aan hun laars. Maar duurzaam energie opwekken kan, bewijzen de 9 voorlopers uit de energie-ranking van WISE, Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu. En in de Eerlijke Bankwijzer van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection wordt duidelijk dat duurzaam bankieren ook niet onmogelijk is.  

De maat is vol. Tijdens de overstap10daagse gaan we massaal overstappen naar de duurzame alternatieven, en geven we het bedrijfsleven een duidelijk signaal. Binnen een paar klikken kan jij jouw geld weghalen van vernietigende praktijken, en dan maak je ook nog kans op fantastische duurzame prijzen!

Op www.overstap10daagse.nl maken wij het overstappen nog makkelijker, én onder onze deelnemers verloten wij vele prachtige duurzame prijzen! Denk aan een isoleerpakket van TonZon, proefabonnementen op Genoeg!-magazine of prachtige rugzakken van Patagonia.

Al overgestapt in het verleden? Super, dan maak jij ook kans!

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
datum: ma 11 december 2017
gestart op: do 7 december 2017
beëindigd op: zo 17 december 2017
locatie: Dit kan door heel Nederland gewoon achter je computer met internet.