Activiteit

EnergieOntbijt #7 in Waardhuizen-Middenhoven

donderdag 8 maart 2018   |   8:30 - 11:30 uur   |  

Als EnergieOntbijt Amstelveen reizen we langs alle wijken van Amstelveen. Op donderdag 8 maart zijn we met ons zevende EnergieOntbijt te gast bij Stichting Ontmoeting Waardhuizen-Middenhoven (WAMI) in De Meent.
 
Tijdens dit biologische ontbijt inspireren wijkbewoners, energieadviseurs en ambtenaren van de gemeente elkaar weer bij het verduurzamen van woningen in Amstelveen. Dit keer richten we ons speciaal op woningen uit de jaren '70 en '80.

'Bewoners in onze wijk zijn al ver met het isoleren van hun woning,' aldus René Valk van Stichting WAMI, 'dus informatie geven over zonnepanelen ligt voor de hand.' Mede-bestuurder Rob de Werker vult aan: 'Veel tuinen liggen op het zuiden. Kunnen we tijdens het ontbijt ook informatie krijgen over gevelpanelen die energie opwekken?'
 
Ook vindt Rob dat energie opwekken en besparen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Hoe werkt dit bijvoorbeeld bij bewoners van huurwoningen of die lid zijn van een vereniging van eigenaren? Met juist dit soort vragen kunnen wijkbewoners bij de gastsprekers en ambtenaren van de gemeente, maar ook bij elkaar als ervaringsdeskundigen terecht.

Gastsprekers die wij op het oog of al benaderd hebben zijn:

- een voorzitter van een VVE die vertelt hoe het bestuur succesvol opdracht heeft gegeven tot het plaatsen van zonnepanelen

- een bewoner van een jaren '70 woning die vertelt hoe hij het heeft aangepakt om zijn woning (bijna) energieneutraal te maken met onder meer zonnepanelen en een warmtepomp.

- een opleider van energiecoachen die huurders in regio Amstelland begeleiden bij het besparen van energie.

Wilt u ook mee ontbijten en aan het gesprek deelnemen? Meld u dan vooraf aan bij de coördinator van het EnergieOntbijt, Jacqueline Quarles via Jacqueline@GroeneGroei.Com. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.

kosten: gratis
datum: do 8 maart 2018
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk