Activiteit

Samen naar een duurzame toekomst op Zeeburgereiland en IJburg

donderdag 24 mei 2018 , 14:00 - 16:00 uur

Op donderdag 24 mei van 14.00 - 16.00 uur vindt op de locatie IJburg College 2 een bijzonder evenement plaats. Het betreft een unieke samenwerking tussen IJburg College 2, het Young Solar team van de school, de Nuon, het Nuon Solar team, Natuurlijk IJburg en Clean2Antartica. Alle bovenbouw leerlingen, ouders en buurtbewoners worden geïnspireerd door 'helden' die laten zien dat we echt op een duurzame manier kunnen samenleven! 

-   Het Young Solar team zal de zonne-boot genaamd SuperSUNic te water gaan laten. De SuperSUNic is de boot waar 17 leerlingen uit de bovenbouw keihard aan gewerkt hebben en waar wedstrijden mee gevaren zullen worden.
-  Het Nuna Solar Team, de winnaar van de World Solar Challenge in Australië, vertelt over de nieuwste technieken op het gebied van zonne-energie, zonnepanelen en zij geven tips hoe ons Young Solar team de aankomende wedstrijden kunnen winnen.
- De sponsorende partner van dit evenement, Energiebedrijf Nuon, inspireert met hoe zij stadsdelen op een duurzame manier verwarmen.   
- En de organisatie 'Clean2Antartica' maakt het onmogelijke waar: zij hebben een wagen gemaakt van afvalplastic, rijden daarmee op zonne-panelen naar Antartica! Zij nemen ons mee op de reis naar het meest zuidelijke punt van onze aarde en willen daarmee Nederland wakker schudden dat duurzame technieken de toekomst zijn!    

Wil je bij dit unieke event aanwezig zijn, mail dan even naar Marije van de Vlis van het IJburg College. Marijevandervlis@ijburgcollege.nl
 

Locatie
IJburg College 2 op Zeeburgereiland, Amsterdam-Oost
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: