Activiteit

JONGERENKLIMAATDEBAT

donderdag 11 juli 2019   |   18:00 - 23:00 uur   |   Jungle Amsterdam, Tweede van...

Amsterdam krijgt binnenkort een eigen klimaatakkoord, maar waar is de stem van jongeren hierin te vinden? De gevolgen van klimaatverandering zullen met name gevoeld worden door mensen die nu jong zijn, maar ze hebben weinig kans om invloed uit te oefenen op de te treffen maatregelen.

Sociaal Cement en Jungle Amsterdam organiseren samen met een groep jongeren uit Oost het jongerenklimaatdebat. Jongeren moeten een stem krijgen in het duurzaamheidsdebat, want het gaat tenslotte om hun toekomst.

We beginnen donderdag 11 juli met een gemeenschappelijke maaltijd, daarbij wordt er aan klimaattafels gegeten en gesproken over wat jongeren als oplossing zien voor problemen die voortkomen uit vervuiling en klimaatverandering. Na het eten wordt er een klimaatdebat gehouden en daarna wordt er nog een feestje gevierd.

De uitkomsten van de klimaattafelgesprekken en van het debat worden als input aan de gemeente gegeven voor het Amsterdamse klimaatakkoord.

Maak jij je ook zorgen over klimaatverandering en wat dit voor jouw toekomst betekent? En wil je graag meedenken over goede oplossingen? Kom dan naar het jongerenklimaatdebat in de Jungle. Deelname, maaltijd en feest zijn gratis.

kosten: gratis
leeftijd: Vanaf 15 jaar
datum: do 11 juli 2019
locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26