Activiteit

Informatiebijeenkomst over aardgasvrij Amsterdam (Zuidoost)

woensdag 3 juli 2019   |   19:00 - 22:00 uur   |   Cultureel Educatief Centrum...

Op 3 juli organiseert de gemeente een algemene informatiebijeenkomst over aardgasvrij Amsterdam in Zuidoost. De avond begint met een gezamenlijke sessie en daarna kunt u meedoen aan themasessies.

Datum: 3 juli
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Cultureel Educatief Centrum (CEC), Bijlmerdreef 1289

Meld u aan!

Themasessies:
Regionaal Energieloket: wat kan ik nu al doen?
Tijdens deze sessie leert u via een stappenplan hoe u uw woning kunt voorbereiden op aardgasvrij wonen. Wat zijn de echte do’s en wat zijn de don’ts? Het Regionaal Energieloket vertelt dit op een laagdrempelige manier. Het is voor iedereen begrijpelijk, ook als u vrij weinig weet over dit onderwerp.

Buurtbewoners delen hun ervaringen
Tijdens deze sessie delen buurtbewoners die al aardgasvrij wonen hun ervaringen. Zij lichten ook toe welke projecten er al bestaan in de buurt en hoe u daaraan mee kunt doen. Ook staan er deskundigen klaar om sociale, financiële en technische vragen te beantwoorden.

Ik zit in een VvE, hoe pak ik het aan?
Tijdens deze sessie krijgt u antwoorden op vragen die specifiek voor VvE’s gelden. Bijvoorbeeld vragen over het vergroenen van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en besluitvorming in een VvE. Ook wordt de techniek besproken. Denk hierbij aan vloer-, gevel-, dakisolatie en beglazing.

Ik ben huurder, wat betekent het voor mij?
Tijdens deze sessie leert u wat aardgasvrij voor u als huurder betekent. Wordt alles geregeld vanuit de verhuurder of kunt u zelf stappen ondernemen? En wat zijn uw rechten en plichten als huurder? Stichting !Woon staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

kosten: gratis
datum: wo 3 juli 2019
locatie: Cultureel Educatief Centrum (CEC), Bijlmerdreef 1289