Activiteit

Bewonersbijeenkomst Kattenburg buurt donderdag 17 oktober as.

donderdag 17 oktober 2019   |   17:30 - 21:00 uur   |   Commandantswoning (Gebouw 001)...

DENK MEE OVER DE TOEKOMST VAN DE STAD: BLOEIEND EN RECHTVAARDIG


Het gaat goed met de stad! Veel bewoners profiteren hiervan, maar niet iedereen. De stad groeit. Ruimte wordt steeds schaarser. Is er nog genoeg groen in de stad? Waar laten we ons afval? De consumptie en productie van de stad heeft impact binnen de stadsgrenzen en ook ver daarbuiten, elders in de wereld. En hoe zorgen we ervoor dat de lucht niet te veel vervuild? Belangrijke onderwerpen. Want het gaat om ons aller welzijn. Hoe zorgen we ervoor dat onze stad in de nabije en verdere toekomst leefbaar blijft? Daar gaat deze avond over! Hebt u hier een mening en/of ideeën over? Dan is deze bijeenkomst zeker voor u bedoeld. Welkom!


Ambities van de stad
De gemeente Amsterdam heeft grote ambities. In 2050 gebruikt de stad alleen nog schone energie. In datzelfde jaar gebruiken we in ieder geval (bijna) geen grondstoffen meer en hergebruiken we al onze grondstoffen. Hoe doen we dat? Focus is uw eigen gebied, de eigen wijk. Hoe wilt u dat die eruitziet? Waar bent u nu trots op, wat inspireert u? En wat moet er nog gebeuren? Daar voeren we graag met u het gesprek over. Op naar een toekomstbestendige buurt en stad!


Datum:  donderdag 17 oktober
Locatie: TBD
Tijd:

17.30u inloop
18.00u aanvang
21.00u einde


Meer informatie
Wilt u meer informatie? Kijkt u dan op www.amsterdam.nl/duurzametoekomst of www.amsterdam.nl/duurzaam020


De gemeente Amsterdam is ook telefonisch bereikbaar via de helpdesk, nummer 14 020. Aanmelden via e-mail: amsterdamcirculair@amsterdam.nl


Achtergrond bij uitnodiging bewonersbijeenkomsten
Deze serie bijzondere buurt- en wijkbijeenkomsten hebben wij ontwikkeld in samenwerking met de Engelse econome Kate Raworth. Zij schreef een boek over dit onderwerp genaamd de donut economie. Naar een schonere en meer klimaatneutrale stad. Bloeiende wijken, waarin welzijn, welvaart en een verantwoord gebruik van onze omgeving meer in balans zijn.


Wereldwijde proeftuin
Amsterdam maakt deel uit van een bijzonder wereldwijd experiment. Amsterdam is een van de vier proeftuinen waarin op een vernieuwende manier geëxperimenteerd wordt met het gedachtengoed van Kate Raworth. Samen geven we vorm aan een wereld waarin het allemaal anders kan. De andere drie proeftuinen zijn: Knivsta (Zweden), Ladywood (Birmingham, Engeland) en Costa Rica (als land).

doelgroep:  Alle volwassenen
datum do 17 oktober 2019
locatie Commandantswoning (Gebouw 001) op het Marineterrein, Kattenburgerstraat 5
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
Inschrijven svp via mail: amsterdamcirculair@amsterdam.nl

Meld je aan