Activiteit

2 & 30 november: Aardgasvrij OPEN HUIS

zaterdag 2 november 2019 , 13:00 - 16:00 uur

Op zaterdag 2 november én op zaterdag 30 november zijn er weer aardgasvrije Open Huizen in Amsterdam! Met behulp van ThuisBaas zijn Michiel&Els en Tim&Talitha van het gas af. Wie overweegt om dezelfde keuze te maken, kan komen voelen hoe de infraroodpanelen verwarmen en ervaren hoe de instant heater het water verwarmt.

U bent op 2 november bij Michiel en Els welkom tussen 13:00 en 16:00 uur. Bij Tim en Talitha op 30 november kunt u tussen 11:00 en 14:00 uur terecht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl, onder vermelding van ‘open huis 2 november’ of ‘open huis 30 november’. Per mail krijgt u bij aanmelding het precieze adres toegestuurd.

 

Waarom all-electric?
Om klimaatverandering te stoppen is het noodzakelijk dat we snel afscheid nemen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Dat is een uitdaging, maar het kan wel. De all electric oplossing bestaat uit infraroodpanelen voor verwarming, een inductiekookplaat om te koken en een instant heater voor warm tap- en douchewater. Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is vooral geschikt voor appartementen en rijtjeswoningen die een degelijke basisisolatie hebben, zoals dubbel glas, kruipruimte- en spouwmuurisolatie. Het is betrekkelijk eenvoudig om zo’n ontwerp te maken en te installeren, de apparatuur neemt weinig ruimte in beslag en is betaalbaar.”

 

Zaterdag 2 november: Michiel en Els in Slotermeer 
Verwarming gaat in de woning van Michiel en Els via infraroodpanelen aan het plafond, in totaal 13 stuks. In de badkamer op de bovenste verdieping hangt een elektrische boiler van 120 liter die voldoende warm water levert voor twee badkamers. In de keuken nog een kleine elektrische boiler en koken gaat middels inductie. De stroomvoorziening is aangepast naar 3×25 ampere en een aanzienlijk deel van de stroombehoefte wekken ze zelf op middels 12 zonnepanelen op het dak. Kom kijken, ontmoet de bewoners en stel alle vragen, u bent van harte welkom voor een rondleiding door het huis.

“Klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is evident en heftig, het is prettig dat we daar zelf iets tegen kunnen doen. Wat dat betreft is de slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’ nog steeds actueel. Wij kochten een jaren ’50 huis waar ook sinds de jaren ’50 letterlijk geen spijker meer aan vertimmerd was, een totaalverbouwing dus met behoud van de charme van het oude huis. Naast isolerende maatregelen (o.a. dubbel glas) hebben wij de stap richting aardgasvrij genomen. Er zijn hier in de wijk legio koopwoningen met verouderde cv-installaties en weinig besparende maatregelen dus wellicht dat meer mensen op het idee komen. Het is even wennen aan een nieuwe manier van verwarmen maar het werkt wel prettig en je kunt ook fijn ramen open zetten zonder verlies van warme lucht (want infrarood verwarmt objecten, geen lucht). Warm water uit de kranen is direct beschikbaar, goed heet en voldoende voor alle toepassingen. En inductiekoken vind ik inmiddels veel prettiger dan op gas. Kortom zeer tevreden!”
 
Zaterdag 30 november: Tim en Talitha in de Van Galenbuurt
Eerder dit jaar hebben we ook al bij Tim en Talitha binnen kunnen kijken en ze stellen graag opnieuw hun deuren open. Met behulp van ThuisBaas zijn ze nu ongeveer een jaar van het gas af. Voordeel is dat zij in hun typisch Amsterdams appartement om de hoek van het Mercatorplein nu ook ineens meer ruimte overhouden. Meer plankruimte in de cv-kast en geen radiatoren meer aan de muur. Heel blij zijn ze met de infraroodpanelen en de gemakkelijke aansturing via de app. Ook het koken op inductie met flexzones en bijbehorende grillplaat is een waar genot. Maar boven alles willen Tim en Talitha anderen inspireren door te pionieren. Ze staan te trappelen om hun ervaringen te delen!

Tim en Talitha zijn enthousiaste jonge mensen die zich inzetten voor een betere wereld. Tim zet zich in zijn vrije tijd onder andere in voor “One Young World” een organisatie van de VN die met de jongeren van nu (en bestuurders van morgen) allerlei activiteiten heeft waarbij invulling wordt gegeven aan de VN-doelen. Talitha helpt mensen met een afstand tot de maatschappij op weg en inspireert ze om zich weer betrokken te voelen bij de samenleving. Ze proberen een zo positief mogelijke impact op onze aarde te hebben en altijd bewuste keuzes te maken. Gedurende een halfjaar onderzochten ze daarom ook samen met hun VVE hoe ze hun woning konden verduurzamen. Na alle opties op een rij te hebben gezet, liepen ze op een dag tegen ThuisBaas aan. Ze ontdekten dat ze met ThuisBaas als individuele woningbezitters hun eigen keuzes konden maken. Bekijk hier alvast de ervaring van Tim en Talitha! https://www.thuisbaas.nl/tim-talitha/

Locatie
Amsterdam
Kosten
Gratis
Thema Duurzaamheid / energie, Stedelijke ontwikkeling / bouw, Aardgasvrij en energieneutraal wonen
Illustration
 
Deel dit: