Activiteit

Bewonersbijeenkomst Duurzame Stad - 5 november - Zuid - De Nieuwe Pijp/ Rivierenbuurt

dinsdag 5 november 2019   |   18:00 - 21:00 uur   |   Huis van de Wijk De Pijp

DENK MEE OVER DE TOEKOMST VAN DE STAD: BLOEIEND EN RECHTVAARDIG

Het gaat goed met de stad! Veel bewoners profiteren hiervan, maar niet iedereen. De stad groeit. Ruimte wordt steeds schaarser. Is er nog genoeg groen in de stad? Waar laten we ons afval? Hoe kunnen onze dagelijkse voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen? En hoe zorgen we voor minder voedselverspilling? De consumptie en productie van de stad heeft impact binnen de stadsgrenzen en ook ver daarbuiten, elders in de wereld. En hoe zorgen we ervoor dat de lucht niet te veel vervuilt? Belangrijke onderwerpen. Want het gaat om ons aller welzijn. Hoe zorgen we ervoor dat onze stad (inclusief wijk en buurt) in de nabije en verdere toekomst leefbaar blijft? Daar gaat deze avond over! Hebt u hier een mening en/of ideeën over? Dan is deze bijeenkomst zeker voor u bedoeld. Welkom!

Ambities van de stad

De gemeente Amsterdam heeft grote ambities. In 2050 gebruikt de stad alleen nog schone energie. In datzelfde jaar gebruiken we in ieder geval (bijna) geen grondstoffen meer en hergebruiken we al onze grondstoffen. Duurzaamheid is de voorwaarde, het is vanuit waar je begint. Hoe doen we dat? Focus is uw eigen gebied, de eigen wijk. Hoe wilt u dat die eruitziet? Waar bent u nu trots op, wat inspireert u? En wat moet er nog gebeuren? Daar voeren we graag met u het gesprek over. Op naar een toekomstbestendige buurt en stad!

Datum:  dinsdag 5 november
Locatie: Huis van de Wijk De Pijp, Tweede van der Helststraat 66
Tijd: 

17.30u inloop
18.00u aanvang
21.00u einde

 

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie? Kijkt u dan op www.amsterdam.nl/duurzametoekomst of www.amsterdam.nl/duurzaam020

Aanmelden via e-mail: amsterdamcirculair@amsterdam.nl . De gemeente Amsterdam is ook telefonisch bereikbaar via de helpdesk, nummer 14 020.

Achtergrond bij uitnodiging bewonersbijeenkomsten
Deze serie bijzondere buurt- en wijkbijeenkomsten hebben wij ontwikkeld in samenwerking met de Engelse econome Kate Raworth. Zij schreef een boek over dit onderwerp genaamd de donut economie. Naar een schonere en meer klimaatneutrale stad. Bloeiende wijken, waarin welzijn, welvaart en een verantwoord gebruik van onze omgeving meer in balans zijn. Lees hier meer over het waarom inzake een donuteconomie model voor Amsterdam.

Wereldwijde proeftuin
Amsterdam maakt deel uit van een bijzonder wereldwijd experiment. Amsterdam is een van de vier proeftuinen waarin op een vernieuwende manier geëxperimenteerd wordt met het gedachtengoed van Kate Raworth. Samen geven we vorm aan een wereld waarin het allemaal anders kan. De andere drie proeftuinen zijn: Knivsta (Zweden), Ladywood (Birmingham, Engeland) en Costa Rica (als land).

 

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
thema's: Duurzaamheid / energie, Ontmoeting / netwerken, circulaire economie, klimaatneutraal
datum: di 5 november 2019
locatie: Huis van de Wijk De Pijp
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk


Maximum aantal deelnemers: 30

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Brenda Serrée
- anna wijmans

Meld je aan