Activiteit

Manifestatie Verenigde Straten van Amsterdam // deelworkshop Klimaatneutraal 'Van de straat naar de staat'

zaterdag 9 november 2019   |   12:00 - 17:00 uur   |   Hyperion Lyceum Amsterdam...

Op 9 november vindt het evenement “Verenigde straten van Amsterdam” plaats. Een evenement dat gaat over vieren van Amsterdammers die zich samen inzetten voor de stad, verbinden van straten, ambtenaren en initiatiefnemers en vernieuwende manieren om als straat eigenaarschap en zeggenschap te verkrijgen. Ook stelt de gemeente 25.000 euro ter beschikking voor de meest verenigde straten van de stad. Een prijs om het goede werk voort te kunnen zetten. 

AMSTERDAM KLIMAATNEUTRAAL - VAN DE STRAAT NAAR DE STRAAT

Een van de deelsessie gaat over (jongeren)participatie ogv klimaataanpak. Veel jonge Amsterdammers strijden mee voor een klimaatneutraal Amsterdam. Bijvoorbeeld door hun consumptiegedrag aan te passen, mee te doen met demonstraties en zichzelf te informeren over dit onderwerp. Toch heerst er een gevoel van machteloosheid als het gaat over een klimaatneutrale stad. Dit omdat er weinig erkenning is voor de inspanningen die jongeren leveren en omdat jongeren niet op méér manieren invloed kunnen hebben. Hoe kunnen gemotiveerde (jonge) Amsterdammers meer zeggenschap en eigenaarschap krijgen voor een klimaatneutrale stad? En wat is hun inbreng? Hoe kunnen we een brug slaan tussen de straat en de staat? Deze workshop levert de input voor een gezamenlijke agenda waaraan we in 2020 concreet verder werken met jongeren, overheid en relevante partners.

Met o.a wethouder Van Doornick, Tuinen van West, Nederlandse jongerenraad, Extinction Rebellion Amsterdam, Fawaka Nederland, Jonge Klimaat beweging (ovb) en Pakhuis de Zwijger.

kosten: gratis
datum: za 9 november 2019
locatie: Hyperion Lyceum Amsterdam Noord
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
Documenten
Geplaatst door

Zinzi Stasse