Activiteit

Woonarkentoer in Zuid - met ervaren adviseurs

zaterdag 2 november 2019   |   13:00 - 17:00 uur   |  

Wil je weten hoe een warmtepomp eruit ziet? Wat kost dat? Of: een zonneboiler, een zonnepaneel, een infraroodpaneel of een hybride combinatie met je oude ketel? Moeten we van het gas af of zijn er andere creatieve mogelijkheden?

Na een middag op De Woonarkentoer in Zuid weet je alles! Je kan met generalistische adviseurs praten over subsidies en installateurs. Ervaringen van echte mensen...nu toegepast op woonarken, maar evengoed toe te passen op andere gebouwen.  

Start eerste toer om 14:00. IJsbaanpad 64a.

Marion Bloem leidt je langs 3 woonarken: een met een hybride systeem (zon, hout, warmtepomp, zonnepanelen), een nieuwbouwark uit 2019 met infraroodpanelen en een warmtepompboiler voor het tapwater en een met een warmtepomp die uit water warm water maakt. Je kan ook algemene vragen stellen over alles wat je altijd al wilde weten over techniek, financiering en organisatorische aspecten.

Start tweede toer om 15:00. IJsbaanpad 64aToer is hetzelfde als om 14:00. 

Start borrelroute om 16:00. IJsbaanpad 64a

Andrea van de Graaf, Pauline Westendorp en Marion Bloem zijn buren. Je kan hen je algemene vragen stellen over alles wat je altijd al wilde weten over techniek, financiering en organisatorische aspecten. En hoe erg is het eigenlijk met de zeespiegel en de deken om de aarde? En we drinken er een borrel bij.

Bonusacties:

(Als je wilt, loop je met de kinderen mee met de speurtocht https://02025.nl/activiteit/40797?datum=20191102 )

(P.S.je kan al starten in de ochtend op de duurzame woonbotendag ! Marion vertrekt daar om 13:00 vanaf de Veemkade 267. https://www.woonbootverenigingamsterdam.nl/duurzame-woonboot-dag/  Marion Bloem, woonarkbewoner, fietst je dan naar het gebied vlak achter het Olympisch Stadion.) 

 

datum: za 2 november 2019