Activiteit

Informatiebijeenkomst Amsterdam aardgasvrij

woensdag 20 november 2019   |   19:00 - 21:00 uur   |   Museum Het Schip,...

Amsterdam wordt net als de rest van Nederland aardgasvrij. In 2040 als het aan het stadsbestuur ligt. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar deze tijd hebben we hard nodig. Daarom organiseert de gemeente Amsterdam verschillende informatiebijeenkomsten.

Op 20 november is er een informatiebijeenkomst in de Spaarndammerbuurt. Tijdens deze interactieve avond komt u alles te weten over het leven in een aardgasvrije stad. We starten met een algemene presentatie. Daarna kunt u deelnemen aan themasessies met verschillende onderwerpen.

Ik wil me aanmelden voor 20 november

 

Meer informatie over de themasessies:

Regionaal Energieloket: wat kan ik nu al doen?
Tijdens deze sessie leert u via een stappenplan hoe u uw woning kunt voorbereiden op aardgasvrij wonen. Wat zijn de echte do’s en wat zijn de don’ts? Het Regionaal Energieloket vertelt dit op een laagdrempelige manier. Het is voor iedereen begrijpelijk, ook als u vrij weinig weet over dit onderwerp.

Ik zit in een VvE, hoe pak ik het aan?
Tijdens deze sessie krijgt u antwoorden op vragen die specifiek voor VvE’s gelden. Bijvoorbeeld vragen over het vergroenen van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en besluitvorming in een VvE. Ook wordt de techniek besproken. Denk hierbij aan vloer-, gevel-, dakisolatie en beglazing.

Ik ben huurder, wat betekent het voor mij?
Tijdens deze sessie leert u wat aardgasvrij voor u als huurder betekent. Wordt alles geregeld vanuit de verhuurder of kunt u zelf stappen ondernemen? En wat zijn uw rechten en plichten als huurder? Stichting !Woon staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

kosten: gratis
datum: wo 20 november 2019
locatie: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45