Activiteit

Wibautveste, excursie aardgasvrij gebouw (vol!)

woensdag 20 november 2019 , 9:30 - 11:00 uur

De excursie is volgeboekt, je kunt je niet meer aanmelden voor 20 november. Als je toch geïnteresseerd bent, stuur me een e-mail, dan kijken we of we een tweede ronde kunnen organiseren op een andere dag:

peter@pbhoogendijk.nl (ovv Wibautveste 2)

 

Aan de Amsterdamse Wibautstraat staat sinds 2014 de Wibautveste, een gebouw met 72 appartementen en 1.000 m2 winkelruimte daaronder. Het gebouw heeft een bijzondere verwarmingsinstallatie, deze is namelijk aardgasvrij. Het hele gebouw wordt met een geothermische warmtepomp op temperatuur gehouden en de energierekening voor de bewoners en de winkeliers is nog betaalbaar ook. Dergelijke installaties zouden ook in bestaande bouw kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld ipv een aardgasblokverwarming.

Ben je geïnteresseerd in de installatie en de financiering? Meld je dan aan voor de excursie op woensdagochtend, 20 november, tussen 09:30u en 11:00u. Er hebben zich eerder al 10 mensen aangemeld, er is nog plek voor 10 anderen. (Bij overinschrijving proberen we een 2e excursie te regelen.)

Meld je dus aan, vol = vol. 

De eigenaar van het pand, de heer Cor Mul, ontvangt ons vanaf 09:30u in The Netwerk Kitchen, Marcusstraat 55 (tussen de Wibautstraat en de Weesperzijde). Om 09:45u zal hij een korte presentatie geven van de installaties en de financiële constructie. Er is voldoende ruimte voor vragen. Daarna gaan we de installaties bekijken, zowel in de kelder als op het dak. Streven is om rond 11u af te ronden. 

We zien jullie graag op 20 november, we kunnen een zeer interessante blik in de toekomst werpen, zonder aardgas en toch betaalbaar. (De Wibautveste heeft toch een aardgasketel op het dak staan. Waar zou die voor zijn? Het antwoord hoor je op 20 november!)

 

The Network Kitchen

Marcusstraat 55

https://the-network-kitchen.com/

 

Peter Hoogendijk

peter@pbhoogendijk.nl

06 – 2890 1029

Meld je aan

Locatie
The Network Kitchen, Marcusstraat 55
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 

Maximum aantal deelnemers: 10

Aantal aangemelde deelnemers: 12

Deze mensen komen:
- Jorg Koks
- Robin Hoogendam
- Huibert Spoorenberg
- Dave van Dongen
- Timo Forutan
- Elsa Sorgedrager
- Mark Hartland
- Leonard Lagé
- anna wijmans (op wachtlijst)
- Aukje van Bezeij
- Berend Fraenkel

Meld je aan
Deel dit: