Activiteit

Kom naar de conferentie de Stad van Morgen! Voor #energiedemocratie en ... de Klimaat Escape Game!

vr 6 dec 2019 - za 7 dec 2019   |   9:00 - 18:00 uur   |  

Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de Stad van Morgen! Graag werken we samen verder aan een Amsterdamse #energiedemocratie én spelen we de unieke Klimaat Escape Game. Kom dus vooral naar Zuid-Oost en laat je gelijk ook inspireren door allerlei sessies rond zorg, inkomen, wonen en geld. Meer informatie vind je via https://thefutureispublicdestadvanmorgen.nl/ - meld je daar graag even aan in verband met de catering:).

Meer over De Stad van Morgen: samen met het Transnational Institute, FNV en tal van internationale onderzoeksinstituten organiseert het programma De99 van Amsterdam de conferentie De Stad van Morgen op 6 en 7 december in Amsterdam. De Stad van Morgen onderzoekt coöperatieve wijknetwerken en (het organiseren van) een 'regeneratieve' wijkeconomie waar elke Amsterdammer van profiteert. Simpel gezegd; lokale lasten én lokale lusten dus! Amsterdammers, initiatiefnemers, onderzoekers, activisten, denkers en doeners laten zich inspireren door elkaar, door voorbeelden uit andere steden en invloedrijke denkers als David Harvey. Samen maken we plannen hoe Amsterdam een stad van verandering kan worden. Zie de conferentiewebsite en hopelijk tot dan!

Over de Klimaat Escape Game: De Klimaatcrisis als kans voor een nieuwe economie: #hoedan?!”
In de Escape game -ontwikkeld door het rondreizend burgercircus- ervaren we in spelvorm obstakels én nieuwe mogelijkheden: welke taal is helpend in de samenwerking tussen burgers, overheid en markt, welke waarden zijn gedeeld en hoe kom je samen verder? Want een democratie waarin maatschappelijke kwesties door burgers – van stakeholders tot stadmakers – zelf opgepakt worden, gaat niet vanzelf: het is samen leren en doen. Samen doorbreken we dan ook de beelden en vooroordelen en ervaren we de praktijk. Thema’s als samenwerking en leiderschap onderzoeken we samen en de centrale vraag beantwoorden we samen… en – bij voorkeur – op tijd!

kosten gratis
datum za 7 december 2019
gestart op vr 6 december 2019
beëindigd op za 7 december 2019
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk