Activiteit

Denk mee over Amsterdam aardgasvrij!

dinsdag 14 januari 2020   |   19:15 - 21:30 uur   |   De Bazel, Vijzelstraat 32

In Amsterdam horen we graag de stem van bewoners. De stad wil in 2040 aardgasvrij zijn. Dat lijkt misschien ver weg, maar deze tijd hebben we hard nodig. Er zijn namelijk nog veel keuzes te maken op de route naar een aardgasvrije stad. Hoe doen we dit het slimst? In welke buurten beginnen we het eerst? Welke oplossingen zijn het goedkoopst en het meest duurzaam? En hoe denken Amsterdammers hierover?

Om hier inzicht in te krijgen maakt iedere gemeente een Transitievisie Warmte. Dit document is naar verwachting voor de zomer klaar. Deze visie vormt een tijdspad. Het is een richtlijn om te zien wanneer de eerste buurten aardgasvrij worden en welk alternatief per buurt de voorkeur heeft.

Bewonersavond
We vinden het belangrijk om de energiepioniers van Amsterdam te betrekken bij de Transitievisie Warmte. Daarom vragen we u graag om met ons mee te denken. Tijdens de eerste bijeenkomst op 26 juni hebben bewoners input geleverd voor de uitgangspunten voor de Transitievisie Warmte. Op 14 januari 2020 is er een tweede Denk Mee avond. We laten deze avond een eerste versie van dit visiedocument zien en vertellen hoe de uitgangspunten van de eerste bijeenkomst hierin zijn opgenomen. Een avond met Amsterdammers uit alle delen van de stad. Amsterdammers die mee willen denken en helpen om goed, eerlijk en betaalbaar beleid te maken voor een aardgasvrije stad. Tijdens deze tweede Denk Mee avond gaan we de verdieping in en nodigen we u van harte uit om met ons in gesprek te gaan.

Aanmelden
Wilt u met ons meedenken? Meld u dan nu aan via deze link! Aanmelden kan uiterlijk tot en met donderdag 9 januari. Naast de mensen die aan de eerste Denk Mee avond meededen zijn er 40 plaatsen beschikbaar. Mochten we meer aanmeldingen krijgen, dan maken we een selectie.  

kosten gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
datum di 14 januari 2020
locatie De Bazel, Vijzelstraat 32
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk