Activiteit

Afgelast! common play with us! #7

donderdag 19 maart 2020 , 20:00 - 22:00 uur

 

Tijdens ons Common Play With Us! avontuur ontdekten we de vele eigenschappen van spellen die bij kunnen dragen aan de stedelijke commons. Bij de zevende editie worden we daarom zelf 'game changers' en gaan we populaire spellen hacken om ze toe te kunnen passen op de commons. Kan Lego ons helpen overleggen over de publieke ruimte? Kan Dixit de perfecte taal creëren om mee te discussiëren over ons politieke systeem? Kunnen we Monopoly op zijn kop zetten en het gebruiken om te reflecteren op gentrificatie en massatoerisme? We gaan experimenteren met het veranderen van de regels, de dynamiek en het uiterlijk van spellen en gaan ze gebruiken om de stedelijke commons te bediscussiëren. Neem je eigen favoriete spel mee, zodat we kunnen kijken of we het kunnen hacken!

Help ons de Waag in een commons te veranderen op de avond van 19 maart. Iedereen is welkom.

Programma

20:00 uur - Welkomstwoord door Socrates Schouten (Chamber of Commons)
20:10 uur - Introductie van de spelletjesavond door Mar Escarrabill 
20:20 uur - Tijd om te hacken en spellen te spelen!
21:20 uur - Reflectie
21:40 uur - Borrel

De voertaal tijdens dit evenement is Engels, maar tijdens de speeltijd kunnen Nederlandstalige groepjes worden gevormd.

Koop hier je ticket

Entree kost € 5, inclusief drankje.

Een aantal van de spellen die we tijdens eerdere Common Play With Us! spelletjesavonden gespeeld hebben:

Commonspoly
Digitale Identiteit Ganzenbord
Pandemic
Arbor
• Working process urban game by Roos Groothuizen
• Peak Shaving Time game by Pink Pony Express
Le Grand Jeu
Redesire

Als je een spel weet, of een idee voor een spel hebt dat bij het doel van de spelletjesavond past, dan horen we graag van je! Neem contact op met mar@waag.org.

Over Commons

Commons zijn gedeelde hulpbronnen, door een gemeenschap beheerd vanuit het oogpunt van duurzaamheid, inclusiviteit en publieke meerwaarde. Ze bieden ruimte voor bottom-up initiatief en eigen regie door burgers. In het Commons Lab genereert Waag inzicht in hedendaagse commons en brengen we nieuwe vormen van commons in de praktijk. Coöperatie staat centraal: het organiseren van een gedeeld en gebalanceerd belang tussen verschillende partijen.

Over het herontwerpen van spellen

Er zijn al veel spellen aangepast om hun dynamiek of doel te veranderen. Een goed voorbeeld is Commonspoly, dat we tijdens de eerste editie van Common Play With Us! speelden. In Commonspoly wordt het gewone Monopoly gehackt, zodat we ons een wereld kunnen voorstellen op basis van samenwerking in plaats van competitie. DixIt Yourself! is ook een goed voorbeeld van hoe bestaande spellen kunnen worden aangepast. In dit geval worden Dixit-kaarten gebruikt om te leren via storytelling.

Deze editie van Common Play With Us! wordt gefinancierd door European Cultural Foundation en het BankGiro Loterij Fonds.

Kies een locatie
Waag
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam
Kosten toelichting
Entree kost € 5, inclusief drankje.
Illustration
 
Deel dit: