Activiteit

Ontbijt presentatie Gemeente "De Routekaart amsterdam klimaatneutraal 2050"

vrijdag 6 maart 2020   |   8:30 - 10:00 uur   |   New Metropolis Zuidoost...

AANMELDEN KAN NIET MEER, EVENEMENT ZIT VOL

Daar is-ie dan! Amsterdam laat zien hoe zij samen op weg is naar een Nieuw Amsterdams Klimaat. De Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050 is klaar.

Met trots nodigt de wethouder Marieke van Doorninck u, als betrokken Amsterdammer, uit om samen met haar, onder het genot van een heerlijk ontbijt, het momentum te vieren.

Vele inspiratiesessies, energieontbijten en andere stadsgesprekken afgelopen jaar hebben geleid tot een inspirerend en overzichtelijk document. In de Routekaart maakt de gemeente als verantwoordelijke hoofdstad inzichtelijk waardoor de CO2-uitstoot in de stad wordt veroorzaakt én welke maatregelen ertoe gaan leiden dat deze CO2 in 2030 met bijna 55% gedaald is. De Routekaart biedt niet alleen inspiratie, maar is ook een handleiding voor inwoners, organisaties, bedrijven en voor de gemeente om zelf aan de slag te gaan. Op weg naar een groene, gezonde, welvarende en toekomstbestendige stad, waarbij iedereen de kansen die deze maatschappelijke verandering met zich meebrengt zo optimaal mogelijk benut. 

Wanneer: Vrijdagmorgen 6 maart van 9.00 – 10.00 uur.  

Het programma
8.30 uur Inloop met ontbijt
9.00 uur We heten u welkom Wethouder Marieke van Doorninck geeft een presentatie over de Routekaart. We gaan in gesprek met (jonge) Amsterdammers: hoe gaan zij met de energietransitie aan de slag? Stadsdeelbestuurder Dirk de Jager van Zuidoost laat zien welke route Zuidoost heeft ingezet op weg naar een duurzaam stadsdeel. Tot slot biedt de wethouder de kersverse Routekaart symbolisch ‘aan de stad’ aan, waaronder de Jongeren- en Kinderburgemeester en inwoners.
Daarna is er ruimte voor vragen
9.45 uur Afsluiting (gelegenheid voor interviews door media)


Waar: New Metropolis Zuidoost (dependance Pakhuis De Zwijger)
Bijlmerplein 876
1102 MG Amsterdam Zuidoost

zie routebeschrijving


Inschrijven via klimaatneutraal@amsterdam.nl

Datum vr 6 maart 2020
Locatie
New Metropolis Zuidoost (dependance Pakhuis De Zwijger)
Bijlmerplein 87
1102 MG Amsterdam Zuidoost
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
Documenten