Activiteit

Webinar !WOOn: hoe zet je een wijkonderneming op met je buurt?

dinsdag 2 juni 2020 , 19:30 - 20:30 uur

Knaken voor je inzet
U bent een actieve Amsterdammer die zich inzet voor de buurt, dit doet u vanuit passie en betrokkenheid. Maar er wringt ook iets. U wilt een stapje verder en er mag ook wel een keer een financiële vergoeding tegenover staan. Dan is dit webinar interessant voor u! Wijkondernemingen zijn een relatief nieuw fenomeen, er worden verschillende termen aan gegeven zoals Bewoners BV, Bewonerscoöperatie, of “Commons”. Feit is dat deze ondernemingen nieuwe kansen creëren in de buurt, vanuit een ondernemersmentaliteit.

Marieke Boeije, projectleider BewonersBedrijven bij het LSA (een netwerk van bewonersgroepen, buurthuizen in zelfbeheer, BewonersBedrijven en coöperaties) komt aan het woord. Ze heeft ervaring in het ondersteunen van startende bewonersinitiatieven, het vormgeven van groeiprogramma’s en procesmatige ondersteuning aan initiatieven. Aan het eind van de webinar weet u hoe u de eerste stap kunt zetten en waar !WOON u kan helpen bij de vervolgstappen. Dit is een online webinar dat u vanaf huis kunt volgen via uw computer of ipad.

Webinar
Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen microsoftaccount heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat (‘vraag & antwoord’). Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

Meld u aan via het inschrijfformulier op de site van !WOON. Heeft u vooraf al vragen die u tijdens het webinar graag beantwoord krijgt? Zet uw vragen onder ‘opmerkingen’ op het inschrijfformulier.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Neem dan telefonisch contact op via 0205230130.

Illustration
 
Deel dit: