Activiteit

Workshop Waterzijdig inregelen CV ketel

donderdag 11 juni 2020 , 19:00 - 21:00 uur

Bijscholen: het mag weer! Maar meld je wel aan (bij martin@groenehub.org), want vol is vol, en bij verkoudheid: thuisblijven….

Bij het gros van de woningen is de cv-installatie niet optimaal ingesteld. Dit heeft nadelige gevolgen voor het energieverbruik en comfort. Volgens normeninstituut NEN wordt door alle slecht ingeregelde installaties jaarlijks veel kostbare energie weggegooid, met een onnodig dure rekening als gevolg. Een betere doorstroming van het water in de radiatoren, maar soms juist ook een langzamer doorstroming door een bepaalde radiator, zodat er meer warmte afgegeven kan worden, kan tot grote verbeteringen leiden: het gasverbruik daalt met 10-20%. Het zorgt ook voor een betere warmteverdeling tussen de radiatoren. Hierdoor zijn bepaalde kamers niet meer te warm of te koud ten opzichte van de rest van het huis.

Beaudouin Knaapen van Stichting !Woon ZO – en die ook al eerder de een workshop gaf over infraroodfoto’s en over het belang van goed ventileren – zal deze cursus ‘waterzijdig inregelen' geven, bij ons in de Groene Hub. Deze workshop is speciaal voor onze kwartiermakers van GroenGasQuickFit, maar ook energiecommissarissen of andere belangstellenden zijn welkom.
 

Meld je aan

Illustration
 

Maximum aantal deelnemers: 16

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- JanDirk Buining
- Laura Monathen

Meld je aan
Deel dit: