Activiteit

Webinar Duurzaam wonen

donderdag 8 oktober 2020   |   19:15 - 21:30 uur   |  

Op donderdag 8 oktober organiseert Rabobank het webinar Duurzaam Wonen. Meld je nu aan! 

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Er zijn meer momenten om te verduurzamen dan je denkt. Als je een huis koopt, bouwt of verbouwt, maar ook als je je hypotheek aanpast. Als maatschappelijke bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland heeft Rabobank binnen de Metropoolregio Amsterdam als doel gesteld zo veel mogelijk bij te willen dragen aan de verduurzaming van woningen.

 

Aanmelden via de volgende link: https://sites.rabobank.nl/mra/duurzaamwonen/reg.aspx 

Programma
Het programma is als volgt: 

19.15  - 19.30 uur  Online inloop
19.30 - 19.40 uur  Welkomstwoord Rabobank & Stedelijk Museum
19.40 - 20.00 uur  GreenHome & Rabobank
20.00 - 20.30 uur  Meteoroloog Helga van Leur
20.30 - 21.30 uur  Rondleiding Stedelijk museum
 
 
GreenHome & Rabobank
GreenHome is een onafhankelijk platform waarop je tips krijgt om jouw huis duurzaam te verbouwen. Reinier Schneider is mede oprichter van Greenhome en vertelt tijdens het webinar hoe je het beste kunt starten met verduurzamen, welke stappen je kunt doorlopen, waarom verduurzaming belangrijk is en wat de voordelen ervan zijn. Ook geeft hij een aantal voorbeelden van wat verduurzaming op kan leveren. Daarnaast zal Rabobank een toelichting geven over de financieringsmogelijkheden en hoe je inzicht kunt krijgen via de huisscan. 

Helga van Leur
Onze tweede gastspreker is Helga van Leur. Zij is meteoroloog en bekend als weerpresentatrice op radio en televisie. Met veel bevlogenheid, enthousiasme en humor vertelt Helga over de combinatie tussen klimaatveranderingen, duurzaamheid en gedrag. Wat kun je bijvoorbeeld zelf doen om je eigen CO2-afdruk te verminderen om een duurzame toekomst neer te zetten voor je (klein) kinderen.
Stedelijk Museum
Van Thonet tot Dutch Design
125 jaar wonen in het Stedelijk 

Het Stedelijk laat vanaf deze zomer een ruime selectie van de beroemde collectie vormgeving zien. De tentoonstelling voert van een van de oudste meubels in de collectie, een bank van Thonet, langs stromingen als de Amsterdamse School en de Scandinavische vormgeving, naar de opkomst van plastic in de jaren 60 en Dutch design. Ook actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid en de impact van de coronacrisis op de vormgeving in Nederland, komen langs.

Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Datum do 8 oktober 2020
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
Geplaatst door

David