Activiteit

Klimaatakkoord Webinar "Spanning op de netten""

vrijdag 27 november 2020   |   10:00 - 11:30 uur   |  

Vrijdag 27 november is er een nieuw webinar in de reeks van het platform Klimaatakkoord. In dit webinar gaan we op zoek naar oplossingen voor de groeiende capaciteitsproblemen op de netwerken. De netten komen onder steeds grotere spanning te staan.

Het snelgroeiend aanbod van duurzaam opgewekte stroom moet het net op kunnen. De groeiende vraag uit de industrie, de toename van elektrisch vervoer en nieuwe toepassingen in gebouwen vragen ook om forse aanpassingen, uitbreidingen en vernieuwingen van de netwerken. Goede afstemming en regie is nodig om te voorkomen dat de grenzen van het energiesysteem worden overschreden. Dat klinkt eenvoudig, maar is in de praktijk erg lastig.

Het webinar ‘Spanning op de netten’ gaat over twee belangrijke vragen:
Hoe organiseren we de regie op dit complexe vraagstuk?
Hoe maken we de nieuwe infrastructuur voor energie haalbaar en betaalbaar?

We doen dit met netbeheerders, de overheid en marktpartijen. Die werken allemaal aan het energiesysteem dat nodig is voor een succesvolle energietransitie. Welke vragen heeft u?  Welke oplossingen heeft u in gedachte? U kunt actief meedoen via de digitale tools in dit webinar. Onder leiding van Ed Nijpels gaan spraakmakende mensen met elkaar in gesprek.

U kunt zich via de speciale website van klimaatakkoord vooraf hier aan te melden 

Doelgroep
Alle volwassenen
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
Geplaatst door