Activiteit

Kennissessie “Aanvragen energielabel voor je huis "

dinsdag 1 december 2020 , 17:00 - 18:00 uur

Ben je een particulier huiseigenaar, wil je dit jaar nog een energielabel aanvragen en uitleg hebben hoe je dit doet ?  Dan is deze (digitale) 02025 kennis sessie voor jou ! 

Het huidige energielabel voor woningen kan nog tot en met 31 december 2020 zelf worden aangevraagd. Vanaf 1 januari 2021 gaat de aanvraag wijzigen en kan dit alleen door een afspraak te maken met een vakbekwaam energieadviseur.

In samenwerking met de ervaren Duurzaamheids Adviseur Huibert Spoorenberg zullen we de aanvraagprocedure in stappen behandelen zodat je zelf in staat bent om de aanvraag voor een energielabel in te dienen:
- Achtergrond informatie energielabel
- Voorbeeld aan de hand van het aanvraagformulier
- Praktische tips bij de aanvraag
- Vragen?

Aanmelden is gesloten 

Achtergrond informatie :
Een definitief toegekend energielabel blijft zijn geldigheid van 10 jaar behouden. Wie een woning oplevert, verkoopt of verhuurt, krijgt vanzelf te maken met het energielabel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. De manier waarop dit wordt bepaald, gaat per 1 januari 2021 veranderen.

Waarom heb ik een energielabel nodig ?
-Het energielabel kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning.
-Een groener energielabel (bijvoorbeeld A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
-Het energielabel bevat tips over het energiezuiniger maken van uw huis.
-Kopers en nieuwe huurders zien direct of een woning zuinig of niet zuinig is.
-Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op. 

Kortom het energielabel heeft voordelen voor eigenaar van het huis, kopers van woningen en nieuwe huurders. Je kan alvast zelf checken welk energie label heeft je huis nu heeft via de Milieu Central website : https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/

Meer achtergrondinformatie omtrent energielabel kan je alvast lezen op de rijksoverheid site https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-woningen-en-gebouwen

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

Illustration
 
maximum aantal deelnemers
20
Deel dit: