Activiteit
Activiteit

Masterclass Coöperatieve Warmte

vrijdag 22 januari 2021 , 13:00 - 17:00 uur

Ook in het nieuwe jaar staat het Servicepunt voor jullie klaar en organiseren we weer een aantal (digitale) evenementen. In januari staat het thema coöperatieve warmte centraal. Samen met de Vereniging van Energiecoöperaties en Initiatieven in Noord-Holland (VEI NH) en Buurtwarmte organiseren we een tweetal sessies rond dit thema.
 
Een verdiepende masterclass specifiek voor energiecoöperaties of buurtinitiatieven zodat jij direct aan de slag kunt. En verder komt van idee naar praktijk

AANMELDEN KLIK HIER


Nederland bereidt zich voor op een toekomst zonder aardgas. Hoe ziet die toekomst eruit in jouw buurt of dorp? Wil je samen met je omgeving alternatieven zoeken voor aardgas en collectief energie besparen? Buurtwarmte helpt bewonersinitiatieven en energiecoöperaties om dat op een professionele manier te doen. 

Voor wie?
Voor bestuurders, professionals en leden van energiecoöperaties of andere collectieven die overwegen om op professionele wijze met verduurzaming van huizen en duurzame warmte aan de slag te gaan.

Inhoud
Na deze masterclass heb je zicht op voordelen van coöperatieve oplossingen voor de warmtetransitie: Je leert het beleid rond de warmtetransitie kennen; je leert het belang van zorgvuldige bewonersparticipatie; je weet welke technische mogelijkheden er zijn en hoe je coöperatief kunt gaan ondernemen met warmte.

Met twee aansprekende voorbeelden uit de praktijk leer je hoe dat werkt. Bovendien maak je kennis met de werkwijze van Buurtwarmte, de landelijke beweging van warmte-initiatieven. 

Programma:
De masterclass bestaat afwisselend uit uitleg van methodiek, praktische voorbeelden en werken in kleine groepjes om ter plekke inzichten naar je eigen praktijk te vertalen.

Duur:
4 uur met geregeld pauze


 

Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration