Activiteit

Ervaringen en leerpunten integrale duurzame gebiedsontwikkeling

vrijdag 26 maart 2021   |   16:30 - 17:30 uur   |   Online

Duurzaamheid gaat over meer dan energieneutraliteit. Het gaat om integrale duurzame gebouwen en wijken, waar ook o.a. aandacht is voor: circulariteit, klimaatadaptatie, voorkoming van city heat stress etc. Duurzaamheid vraagt om worstelen met de ruimte die je tot je beschikking hebt, en het tegelijkertijd behouden van een hoogwaardige leefomgeving. Deze middag nemen Peter Stam en Menno Schokker u mee in de worstelingen van integrale duurzame gebiedsontwikkeling.

Inhoud kenniscafé
Menno Schokker en Peter Stam gaan in op ervaringen en leerpunten van het definiëren van duurzame ambities tijdens de planontwikkelings- of tenderfase. En de leerpunten tijdens de uitwerking hiervan in de ontwerp- en realisatiefase komen aan bod. Denk aan hoe Merosch duurzame thema’s zoals: energie, mobiliteit, circulariteit en klimaatadaptatie integraal afweegt, prioriteert en vervolgens vertaalt in concrete en meetbare concepten en maatregelen.

Menno en Peter gaan hierop in aan de hand van de projecten waar zij nauw bij betrokken zijn: Tangent Heerhugowaard en Holland Park West Diemen.

U bent digitaal van harte welkom
Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor dit Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep
De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:


Aanmelden

 

Adres
In verband met het coronavirus wordt het Merosch Kenniscafé digitaal via Microsoft Teams georganiseerd. U ontvangt de instructies t.z.t. via de e-mail.

 

Doel Merosch Kenniscafé
Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken.

Kosten
Gratis
Datum vr 26 maart 2021
Locatie
Online
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk