Activiteit

Klimaatalarm Amsterdam 14 maart

zondag 14 maart 2021 , 14:00 - 16:00 uur

Op 14 maart organiseert de Amsterdamse Klimaatcoalitie om 14.00 een grote demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Dit protest is onderdeel van het landelijk georganiseerde 'Klimaatalarm'. Door middel van een keihard groen geluid willen de organisaties aandacht vragen voor de klimaatcrisis en de Nederlandse kiezers ervan overtuigen te stemmen voor een snel, eerlijk en duurzaam klimaatbeleid.

Aanmelden en meer informatie, een overzicht van de eisen en een lijst ondersteunende organisaties is te vinden op https://www.facebook.com/events/888476025231   

Wij willen de kiezers herinneren aan die andere ‘crisis’ waar we middenin zitten. Deze verkiezingen moeten een groene uitkomst hebben, want we hebben geen tijd te verliezen. De demonstratie op het Museumplein is het Amsterdamse onderdeel van een landelijk georganiseerd 'Klimaatalarm' op 14 maart. Overal in Nederland organiseren lokale klimaatcoalities op diezelfde dag hun eigen acties. Om 15.00 luiden wij allen gezamenlijk het Klimaatalarm. Dit allemaal met hetzelfde doel: de Nederlandse kiezer overtuigen van de noodzaak om te stemmen voor een snel en écht duurzaam klimaatbeleid. 

Liefst hadden we een grote centrale klimaatmars georganiseerd, maar door de COVID-pandemie is dat niet verantwoord. Op lokaal niveau kunnen we wel veilig actie te voeren. We zijn goed voorbereid en houden de situatie rondom Corona goed in de gaten. Van de demonstranten verwachten we dat zij zich aan de maatregelen houden en mondkapjes dragen. Hier zal ons sfeerbeheer-team op toezien. Ook hebben we contact met de gemeentelijke driehoek. We gaan voor een grote opkomst, maar vragen iedereen met ziekteverschijnselen of uit kwetsbare groepen om thuis te blijven. Speciaal voor hen wordt er een online programma georganiseerd. Zo kan zelfs vanaf de bank worden meegedaan.

Als Amsterdamse coalitie hopen we de Nederlandse kiezer en daarmee ook politici te overtuigen. Wij willen namelijk meer dan wat er in de verkiezingsprogramma's staat. Zo eisen we een snelle energie- transitie waarvan de vervuilers de rekening betalen. Deze overgang moet naast snel ook rechtvaardig gebeuren; kwetsbare groepen dienen te worden beschermd en groene oplossingen moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Verder willen wij als coalitie dat lokale productie en consumptie van voedsel en goederen prioriteit krijgen op de Nederlandse markt. 

Op het programma staan artiesten en sprekers die affiniteit hebben met de klimaatbeweging, waaronder klimaatactiviste en politica Kauthar Bouchallikt. Waarschijnlijk, maar nog niet geheel zeker is deelname van fotojournalist Kadir van Lohuizen en advocate Channa Samkalden.
Alleen samen kunnen we een snelle en rechtvaardige transitie naar een groene samenleving verwezenlijken. We willen op 14 maart dan ook zoveel mogelijk mensen betrekken bij het luiden van het Klimaatalarm. Op het Museumplein, elders in het land of thuis, we hopen dat iedereen meedoet!

Aanmelden en wil je meer weten over het landelijke Klimaatalarm, ga naar https://klimaatmars2021.nl.

De Amsterdamse Klimaatcoalitie

Locatie
Museumplein, 1071 Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: