Activiteit

Hoe verbinden we de donuteconomie met de lokale energietransitie?

dinsdag 2 maart 2021   |   15:30 - 17:00 uur   |   online

De VVM, hét kennis- en relatienetwerk voor milieuprofessionals, organiseerd van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 maart de tweede editie van het Grote Klimaatoplossingen Congres. Dit jaar als online congres. De naam geeft exact het doel weer: het congres levert actiepunten op voor tastbare oplossingen voor de klimaatproblematiek 

Op Dinsdag 2 maart is er een speciale deelsessie "Hoe verbinden we de donuteconomie met de lokale energietransitie?" met oa :
•    Ruurd Priester , Hogeschool van Amsterdam
•    Joop Oude Lohuis , Gemeente Utrecht
Gespreksleider: Pauline Westendorp , 02025.nl

Inschrijven :    Activiteit inschrijven (vvm.info) 

Alle gemeenten in Nederland zijn momenteel actiever dan ooit  bezig om de afspraken van het Klimaatakkoord te vertalen naar concrete plannen en uitvoering van de energietransitie op lokaal niveau. Dat betreft de gehele keten van energiebesparing in woningen en gebouwen, verandering van infrastructuur (o.a. warmtenetten) en duurzame opwek met wind en zon.
De dilemma's van burgers en bedrijven worden dan heel concreet: verdien ik mijn aardgasvrije woning wel terug? Kan ik kiezen voor een warmtenet? Wie ontwikkelt wind? De gemeente, energiecoöperaties of beursgenoteerde bedrijven? Mag er winst gemaakt worden? (in euro’s en in waarde)? Het gaat in bijna alle gevallen om schaarste in ruimte, in financiële middelen, in aandacht. Op welke wijze kunnen ideeën voor een nieuwe economie, zoals de Donut Economie van de Britse econome Kate Raworth, de lokale energietransitie ondersteunen? We verkennen of de Amsterdamse Donut strategie voor de energietransitie inspiratie biedt voor bredere toepassing.

 

Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
https://www.vvm.info/lidmaatschap-aanmelden-tarieven
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum di 2 maart 2021
Locatie
online
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
pauline@02025.nl