Activiteit

Basiscursus: wooncoöperatie opzetten maart 2021

dinsdag 9 maart 2021   |   19:30 - 21:30 uur   |  

!WOON organiseert in maart een basiscursus voor bewoners die meer willen weten over het opzetten van een wooncoöperatie. I.v.m. het coronavirus is deze cursus online. Van tevoren ontvang je als deelnemer een Zoomlink om deel te kunnen nemen.

Een wooncoöperatie?

Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

Je maakt kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. We behandelen de verschillende vormen en laten zien wat belangrijk is bij het vormgeven en starten van een initiatief? De cursus is ook voor mensen die kennis willen maken met het fenomeen wooncoöperatie.

Programma

Kennismaken met de wooncoöperatie
Vormen van wooncoöperaties
Wetgeving en financiering
Hoe krijg ik een wooncoöperatie?
Wanneer?

Dinsdag 9 maart 2021.

Voor wie?

Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met c.mol@wooninfo.nl

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum di 9 maart 2021
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk