Activiteit

Netwerkbijeenkomst: VvE ’s aan het woord

zaterdag 12 juni 2021 , 10:30 - 12:30 uur

Onderhoud aan uw pand en woning, het hoort er nou eenmaal bij. Maar het is wel belangrijk om prettig en comfortabel te blijven wonen. Onderhoudsklussen bieden ook een kans om meteen te verduurzamen. Met de VvE kunt u aardig wat zaken samen regelen. Maar waar te beginnen? Wat is er allemaal mogelijk en hoe gaan we dat samen betalen? En wat mag wel en wat niet bij een monument? Vragen, vragen, vragen... Met een aantal online bijeenkomsten helpen we u op weg.

Op 12 juni  as organiseren we een netwerkbijeenkomst voor zowel grote als kleine VvE’s (tot en met 7 appartementen). Duurzaamheid is het centrale thema. De bijeenkomste is gratis. Tijdens de webinars kunt u vragen stellen via de chatfunctie.

U kunt zich online aanmelden.

PROGRAMMA / THEMA 

10:30   Welkom en introductie 
10.40   Isoleren in een monumentale (kleine) vve 
11.15   Vve van het gas af in een gebouw van 125 jaar oud      
11.45   Zonnepanelen op een VvE dak     
12.15   Allereerste real-time wijk energie monitor    
12:25   Afronding

- Isoleren in een monumentale (kleine) vve
Een monumentaal pand aan de Herengracht maakte op basis van een warmtetransmissie berekening een plan voor om het gebouw te isoleren. Het was best een uitdaging om ook rekening te houden met de bouwfysche gevolgen van deze renovatie. Inmiddels jaren na uitvoering van de renovatie kan eigenaar en initiator Emile van Krefeld met zekerheid zeggen dat de energiebesparing substantieel en niet geleid heeft tot problemen met vocht of schimmel. 

-Vve van het gas af in een gebouw van 125 jaar oud  
De kozijnen waren aan vervanging toe. Reden voor de 7 vve leden om een plan voor de toekomst van hun pand te maken. Een plan dat aansluit op de eisen van de toekomst maar die tegelijkertijd de problemen met vocht, tocht, kou en de winter en hitte in de zomer verhelpen. Rene l’Herminez vertelt over hoe de leden samen tot een plan kwamen waar alle leden zich in konden vinden, wat de maatregelen zijn die uitgevoerd zijn, wat de kosten waren en hoe de vve leden die kunnen betalen. 

-Zonnepanelen op een VvE dak
3 grote vve’s in het oostelijk haven gebied. 1 van de drie heeft het dak geïsoleerd en zonnepanelen geplaats voor de collectieve elektriciteit. Paul van Dijk vertelt over het besluit de aanleg van de panelen maar vooral over de ervaringen nu de panelen er al weer een tijdje liggen.
De 2e VvE is geïnspireerd door de buurman aan het kijken over hoe de vve op hun dak niet alleen de collectieve maar ook de individuele elektriciteit kunnen opwekken. Pieter van Roos vertelt hoever deze zoektocht. 
De 3e VvE kijkt hopelijk mee. 

-Allereerste real-time wijk energie monitor
Hoe leuk is het als je in de wijk steeds kunt zien hoeveel energie de wijk opwekt. Vooral als dat steeds meer wordt en het overschot soms zo groot is dat er steeds meer elektrische auto’s van opgeladen (zouden) kunnen worden. 

Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: