Activiteit

Energieontbijt #145: Warmte, zon en opslag - praktische toepassingen

donderdag 8 juli 2021 , 9:00 - 10:30 uur

Naast grote infrastructurele warmtenetwerken, vanuit het de overheid gestimuleerd, zijn er ook kleinere praktische technieken in en om je huis, straat of wijk om deze op schone energie te krijgen. Als eerste stap is isolatie vaak een “no regret maatregel” die ongeacht welke techniek wordt gekozen altijd effect sorteert. Wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken!  Als tweede stap kan je kijken naar kleinere technische oplossingen voor opwek en opslag. 

In dit ontbijt een korte update van praktische technieken die al beschikbaar zijn. Wat is de huidige stand van hybride warmtepompen, zonnepanelen, en opslag en wat is de verwachting voor de toekomst? Samen met een paar onafhankelijke energiedeskundigen zetten we een aantal van deze technische oplossingen op een rijtje met een praktische insteek. 

Dit ontbijt is voor iedereen die geïnteresseerd is in technieken, die nu of in de nabije toekomst beschikbaar zijn.

 
We organiseren dit ontbijt via een online ZOOM-meeting. Ondanks de maatregelen rondom covid is momenteel op korte termijn lastig om hier op een veilige manier invulling aan te geven. Na de zomer zullen we elkaar zeker weer live treffen! 

Programma:     
08.45 (digitale) inloop
09:00 Welkom door Thijs Haverkamp
09:05 Voorstelronde, wat is er te vieren, heb je iets te delen?

09:10 Hybride warmtepomp > de do en dont’s - Dave van Dongen
09:30 PVT met warmtepomp > combinatie oplossing Frans Debets
09:50 Solar-Sedum >opwek & isolatie, het voordeel (of nadeel)  - Job Zaal
10:10 Batterij opslag/accu’s> thuis opslag/afbouw - Dave van Dongen

10.30 Einde

Voor verdere berichten en informatie hou deze activiteit en de nieuwsbrief van 02025.nl in de gaten! Ontvang je nog geen nieuwsbrief? Klik hier!

 

Locatie
online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 

Maximum aantal deelnemers: 75
Deel dit: