Activiteit

Barn Talk met Ruud Koornstra | Het paradijs op aarde begint in Nederland

woensdag 1 september 2021 , 16:15 - 17:15 uur

Ruud Koornsta: 'Nederland kan koploper worden in de energietransitie'.  Leven in een samenleving zonder schaarste, Ruud Koornstra gelooft hier heilig in. Maar hoe komen we zo ver? 

Op woensdag 1 september trappen we het nieuwe seizoen af met een Barn Talk over de mogelijkheden die er zijn om van de wereld (weer) een paradijs te maken met behulp van de energietransitie. Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer in hart en nieren en nationaal energiecommissaris, zal deze middag vertellen over zijn documentaire 'Het paradijs op aarde begint in Nederland': een rondgang (samen met zijn dochter) langs duurzame innovaties in Nederland die ons laten zien hoe snel er in ons kleine land ingesprongen wordt op het energievraagstuk. En dat er genoeg ideeën en innovaties op de plank liggen om een samenleving zonder schaarste te creëren. De sleutel ligt volgens Koornstra in een duurzame energietransitie.

We gaan in debat met onze tafelgasten over of Nederland alle wonderen in handen heeft om wereldkampioen duurzaamheid te worden en hoe dit 'product' wereldwijd verkocht zou kunnen worden.

Tafelgasten:
- Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer/nationaal energiecommissaris/Code Oranje)
- Riko Kruit (EVolitfy)
- Ben Cappelle (Clean Tech Aviation)
- Niels Schenk (BioBTX)
- Marcel Koenis (gespreksleider/business developer EnTranCe)

Barn Talk volgen?
De uitzending duurt van 16:15 – 17:15 uur en is bij te wonen in de Energy Barn te Groningen (max. 30 personen). Klik hier om je aan te melden voor het live event.  Ook kun je de Barn Talk volgen via onze livestream. 

EnTranCe - Centre of Expertise Energy is de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en New Energy Coalition:

Locatie
Energy barn te Groningen of via livestream
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: