Activiteit

Haarlemmermeerse bewoners werken aan schone energie, doe je ook mee?

zaterdag 11 september 2021 , 11:00 - 12:30 uur

Zaterdag 11 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij duurzame energieprojecten de deuren openen om een breed publiek kennis te laten maken met hun project. Ook in Haarlemmermeer houden verschillende initiatieven zich bezig met de opwekking en gebruik van lokaal opgewekte groene energie. Kom kijken en horen wat er in de gemeente gebeurt! We drinken graag bij NMCX een kopje koffie of thee samen bij het NMCX in Hoofddorp.

We doen óók een oproep aan eenieder die graag méér wil doen aan het versnellen van de energietransitie. Twee initiatiefnemers, Gerard Jägers en Peter van Dam, gaan in onze gemeente een burgercoöperatie voor zonnestroom oprichten. Het doel is om coöperatieve zonnedaken te realiseren en lokaal eigenaarschap te bevorderen, zodat we zelf profijt hebben van de opbrengsten.

Deze coöperatie in oprichting kan nog ondersteuning gebruiken. Er is ruimte voor trekkers (bestuursleden) en voor mensen met juridische, economische/financiële, notariële, communicatie en technische kennis. Interesse? Kom langs!

Kan je niet op 11 september, neem dan contact met ons op via: info@energielokethaarlemmermeer.nl.
 
Aanwezig in het NMCX-Open Huis zijn: de Haarlemmermeerse Zonnecoöperatie (in oprichting), 
Windcoöperatie Meerwind, Lokaal energiebedrijf Tegenstroom (levert 100% lokaal opgewekte zonnestroom)
Energieloket Haarlemmermeer (onderdeel van NMCX, hét Centrum voor Duurzaamheid) en de Energiebank (gratis energieadvies voor minima)

Locatie
Locatie NMCX, Prins Hendriklaan 33, 2132 DR Hoofddorp. Toegang is gratis
(De gymzaal van NMCX is groot genoeg om de coronaregels in acht te nemen. Wellicht zal je bij drukte even moeten wachten of verplaatsen we de info naar buiten).
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: