Activiteit

Energieontbijt #149: Stadsdeel Zuid

donderdag 9 december 2021 , 9:00 - 10:30 uur
Illustration

In het Energieontbijt verbinden we zoveel mogelijke mensen van 02025 die in het stadsdeel actief zijn. Natuurlijk ook met anderen uit de stad. Dit doen we als koplopers, energie commissarissen, lokale hubs en duurzaamheidscoördinatoren en bestuurders vanuit de stadsdelen. Deze keer is de focus op Stadsdeel Zuid! 

Wat kan je verwachten? 
Denk je wel eens na over het verduurzamen van je huis, sportclub, kantoor of school of een heel gebied, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk de kunst af van mensen die dit al eerder hebben gedaan. Tijdens het energieontbijt vertellen we meer over een aantal initiatieven in Zuid. Doel van deze initiatieven is meer schone energie voor gebouwen in Zuid.
Wil jij ook schone energie in jouw gebied? Kom dan donderdagochtend 9 december online met je eigen koffie, croissantje tijdens het energieontbijt. Nieuwsgierig naar hoe het in vorige (live op locatie ) Nieuw West of Noord ging? Kijk bij korte impressie van afgelopen Energieontbijt in Noord .

AANMELDEN: 
We organiseren dit ontbijt, in verband met huidige corona situatie, via een online ZOOM-meeting.   Je kan deze terugkijken en lezen in het verslag op onze site 

Programma: 
08:50  Digitale Inloop 
09:00  Welkom en introductie
09:10
 "Vieren" 10 jaar bestaan Energiecooperatie Amsterdam Energie 
09:20  Voorstelronde
09:25  Update Stadsdeel, wat speelt er bij gemeente in Zuid?
           
- Rocco Piers, Stadsdeelbestuurder Zuid
   
        - Freek Willems, Coordinator Duurzaamheid Zuid 
09:40  Energie commissarissen Zuid:
         
- Sophie de Jong, Communitymanager Energiecommissarissen 
          - Eline Kik, Energiecommissaris van 1077 èn directeur Green
             Business Club Zuidas
.
10:00  Voorbeeld koploperprojecten in Zuid 
           - Matty van Ewijk, Pijp en Rivierenbuurt Energie Team (PRET) 
10:15  Open Podium*
            - Carolien Moree,  Bewoonster flat Buitenveldert-
              duurzaamheidsinitiatief van LED tot lift  
10:30  Einde

*Heb je een vraag, wil je starten met duurzame energie maar weet niet hoe, heb je een goeie tip, activiteit te melden of heb je hulp nodig op het gebied van schone energie in jouw huis, wijk of buurt?? Je kan deze tijdens het Open Podium in het kort stellen! In de groep zitten buren, professionals, gemeente of andere organisaties die je wellicht direct kunnen helpen of de juiste weg kunnen wijzen. Maak hier gebruik van!    
Heb je nu al een specifieke vraag ? Stuur deze dan aan rene@02025.nl . Wij zullen je helpen met vinden naar het antwoord!

Uiteraard is er vooraf en na afloop is er gelegenheid om nog even te blijven "hangen "in de Zoom om elkaar te spreken en informatie met elkaar uit te wisselen

Locatie
Online vanuit Stadsdeel Zuid
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: