Activiteit

Congres Stichting Warmtenetwerk 2022

donderdag 12 mei 2022 , 13:30 - 20:00 uur
Illustration

De nieuwe datum van het Warmtenetwerk Congres is bekend! Op 8 december kon het Congres in verband met de coronabeperkingen helaas niet doorgaan; wij hebben het verplaatst naar 12 mei 2022. Wij hopen u dan weer live te kunnen ontmoeten, en wel in het Chassé Theater in Breda, met een interessant programma en dito sprekers. Tijdens het evenement is er voldoende mogelijkheid om te netwerken met medebezoekers, organisatoren en sprekers.

De transitie naar aardgasvrij verloopt niet zonder slag of stoot. Uit de proeftuinen komen geluiden naar voren dat er knelpunten zijn met betrekking tot betaalbaarheid en bewonersparticipatie. Door recente ontwikkelingen rijzen er dan ook twijfels over de haalbaarheid van de energietransitie. Terwijl andere mensen de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen als een stimulans zien om heel snel te verduurzamen. Daarnaast ligt energiearmoede op de loer als mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen door stijgende gasprijzen of hogere energielasten door verduurzaming. Tijdens deze middag hebben we een aantal interessante sprekers op het podium staan. Hoe ziet het programma er verder uit?

Remco de Boer
Ir. Remco de Boer is onderzoeker en publicist. Hij schrijft en spreekt regelmatig over de energietransitie. Wat hem daaraan fascineert, is hoe Nederland doelstellingen heeft om duurzamer te worden en dan ook meteen koploper willen zijn in de wereld. Tegelijkertijd willen we de technieken en oplossingen om die doelstellingen te realiseren niet omarmen. Remco’s fascinatie komt voort uit het spanningsveld tussen opgelegde ambities en wat we daar uiteindelijk mee doen. Met die focus maakt hij de podcast Studio Energie, een wekelijks interviewprogramma met de hoofdrolspelers in de energietransitie. Ook schrijft hij maandelijks een achtergrondartikel op de Expert-pagina van Het Financieele Dagblad. Tussen 2016 en 2020 was hij commentator bij BNR Nieuwsradio.
 
Tijdens het congres van Stichting Warmtenetwerk geeft Remco zijn kijk op de huidige status in de energiemarkt. Check onze website voor het volledige programma en uitgebreide informatie. 

Lucia van Geuns
Lucia van Geuns is op zijn zachtst gezegd een ervaren energieprofessional. Na een carrière bij Royal Dutch Shell (1980-2002) en diverse onderzoeksfuncties bij TNO en het Clingendael International Energy Programme (CIEP) werkt ze momenteel voor het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Ze heeft een achtergrond in aardwetenschappen, petroleum engineering en – economie. Binnen haar vakgebied richt zij zich op internationale ontwikkelingen op de energiemarkt, energietransitievraagstukken en klimaatveranderingsbeleid. Zes jaar lang was zij tevens voorzitter van de Koninklijke Nederlands Geologische en Mijnbouw Genootschap (KNGMG).

Samen met Jilles van den Beukel heeft zij de recente HCSS studie naar gasmarkten geschreven. We gaan graag met haar in gesprek over de huidige situatie in de energiemarkt.
 

Bigbangscenario
Naast deze twee interessante sprekers hebben we een interessante casus te presenteren met betrekking tot gebiedsgerichte aanpak in relatie tot de bigbangscenario vanuit verschillende invalshoeken en partijen bekeken. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Houd daarom deze pagina goed in de gaten. 
 

Programma en tijden
13.00 uur                             Inloop en ontvangst met koffie / thee
13.30 uur                             Welkom en opening door voorzitter Ernst Japikse                                   
13.45 uur                             Presentatie Remco de Boer
14.30 uur                             Presentatie Lucia van Geuns
15.15 uur                              Pauze en netwerken
16.00 uur                             Presentatie bigbangscenario
16.45 uur                             Paneldiscussie
17.15 uur                              Wrap up en afsluiting
17.30 uur                              Netwerkborrel
18.00 uur                             Walking dinner
20.00 uur                             Einde programma

Komt u ook naar het evenement in Breda? We nodigen u graag uit op 12 mei december vanaf 13.00 uur. Het programma zullen we in de komende weken verder uitwerken. Er is in ieder geval voldoende ruimte om te netwerken en u kunt gebruik maken van een walking dinner. Rond de klok van 20.00 uur zal het programma ten einde zijn.

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Wij vragen om een vaccinatiebewijs, herstel- of testbewijs van maximaal 24 uur oud. Dit doen wij aan de hand van de CoronaCheck-App. Als de maatregelen worden aangepast of aangescherpt, behouden wij het recht voor om het event te verplaatsen.

Kosten en aanmelding
Deelname voor leden van Stichting Warmtenetwerk is gratis*. Voor niet-leden bedragen de deelnamekosten € 150. Aanmelden kan tot en met 7 mei via deze link. Geef bij uw aanmelding aan of u lid bent van Stichting Warmtenetwerk of niet.

Bent u nog geen lid en heeft u interesse om lid te worden? Ga dan naar onze website voor meer informatie over de ledenvoordelen en de voorwaarden van een lidmaatschap.
 
*Bij een no-show of niet tijdig afmelden (uiterlijk 1 dag voorafgaande aan het evenement) zijn wij genoodzaakt om de volledige deelnamekosten à €150,- aan u door te berekenen. Voor verdere voorwaarden aan evenementen verwijzen wij u naar onze spelregels.
  
Zien wij u ook op 12 mei in Breda?

 
 

 

Meld je aan

Locatie
Chassé Theater Breda
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Voor niet-leden bedragen de deelnamekosten € 150,-
Leeftijd
Vanaf 18 jaar


Maximum aantal deelnemers: 150

Meld je aan
Deel dit: