Activiteit

Commons Lab: Nieuw college, nieuw geluid?

donderdag 10 maart 2022 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Commons Lab: Nieuw college, nieuw geluid?

We staan voor grote uitdagingen. Een klimaat- en biodiversiteitscrisis, groeiende ongelijkheid in geld en macht, woningnood. De verzorgingsstaat en het oude inspraak-model staan op de helling en steeds vaker gaan bewoners zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met het realiseren van betaalbare woningen, duurzame energie, buurtzorg, stadslandbouw en het schoonhouden van de publieke ruimte. 

Amsterdam is in de lead geweest in het aanmoedigen en faciliteren van deze beweging. Democratisering was één van de pijlers van het ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ coalitieakkoord uit 2018. Het college zette in op bewoners als mede-eigenaar, op het gebied van de energietransitie, wonen, zorg en buurtactiviteiten. Door onder andere de ontwikkeling van commons actief te ondersteunen en faciliteren. Verder werd Amsterdam uitgeroepen als Donut-Stad, voor een nieuwe economie zonder verspilling waarbij burgers en natuur centraal worden gesteld. 

Het is een goed moment om de stand op te maken. Wat is ervan terecht gekomen? Waar is het goed gegaan en waar liep het spaak? En waarom? Kunnen we de meerwaarde ervan benoemen? Wat kan er beter en wat kunnen we meenemen naar de toekomst? Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat Amsterdam een lerende stad wordt?

Met uit de praktijk: Jurgen van der Heijden (Nederland Zorgt Voor Elkaar/Energie Samen), Firoez Azarhoosh (Meevaart), Emel Can (Samen aan de Slag), Jasper Etten (Ma.ak020), Menno Houstra (Kaskantine)

Met uit de lokale politiek vertegenwoordigers van D66, Groenlinks, PvdA, en andere partijen (namen volgen).

FB EVENT

Locatie
Ru Pare Community
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: