Activiteit

Webinar Lunchmeeting groen pensioen Dag tegen Gas

vrijdag 25 maart 2022 , 13:00 - 14:00 uur
Illustration

WEGWIJS IN DE GLOBAL OIL & GAS EXIT LIST (GOGEL)  

Het is oorlog in Oekraïne. Deze oorlog wordt deels mogelijk gemaakt door opbrengsten van fossiele brandstoffen die verkocht worden aan het westen – dus ook aan Nederland. Deze geldkraan moet dicht. Op 27 maart organiseert een grote alliantie in Nederland daarom een Dag tegen Gas. Er is met simpele maatregelen minstens 5 miljard kuub gas te besparen. Iedereen kan 27 maart meedoen om een speciale actie op de dag-tegen-gas te organiseren!

Groen Pensioen organiseert ter gelegenheid van deze nationale actiedag op zondag, aanstaande vrijdag 25 maart een lunchmeeting voor journalisten en pensioendeelnemers om ze wegwijs te maken in de Global Oil & Gas Exit List (GOGEL): een openbare database die ontzettend veel data bevat over de grootste olie- en gasbedrijven. Deze database maakt inzichtelijk waarom deze bedrijven nog lang niet stoppen met hun uitstoot en verantwoordelijk zijn voor de meest controversiële vormen van olie- en gasproductie

Weet wie wie is in “de fossiele” sector! Hoeveel olie pompen ze op, veroorzaakt de productie nog extra milieuschade (of niet)? Kom naar de lunchmeeting! 

We organiseren deze lunchmeeting op 25 maart van 13-14 uur.

Hier aanmelden voor dit webinar 

 

Locatie
Online webinar
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Pensioendeelnemers Journalisten Geïnteresseerden in Gasbedrijven
Deel dit: