Activiteit

Energieontbijt #154: Stadsdeel Centrum

donderdag 12 mei 2022 , 9:00 - 10:30 uur
Illustration

In het Energieontbijt verbinden we zoveel mogelijke mensen van 02025 die in het stadsdeel met duurzame schone energie actief zijn. Natuurlijk ook met anderen uit de stad. Dit doen we als koplopers, energie commissarissen, lokale hubs en duurzaamheidscoördinatoren en bestuurders vanuit de stadsdelen. Deze keer is de focus op Stadsdeel Centrum! 

Wat kan je verwachten? 
Denk je wel eens na over het verduurzamen van je (monumentale) huis, sportclub, kantoor of school of een heel gebied, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk de kunst af van mensen die dit al eerder hebben gedaan. Tijdens het energieontbijt vertellen we meer over een aantal initiatieven in het Centrum. Doel van deze initiatieven is meer schone energie voor gebouwen in het Centrum.

Nieuwsgierig naar hoe het in een vorige ontbijt was? Kijk bij korte impressie van het Energieontbijt in West.Wil jij ook schone energie in jouw gebied? Kom dan donderdagochtend 12 mei naar het energieontbijt in de Waag! 

Locatie:
De Waag- Theatrum Anatomicum
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam
Let op, helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Programma:   
08:30  Inloop met koffie
09:00  Thijs Haverkamp - 02025 en  Sunke Puell- De Waag
           welkom en introductie
09:10  Voorstelronde
09:20  Marieke van Doorninck - Wethouder Duurzaamheid 
            visie duurzaamheid naar 2050 
09:35  Micha Mos- dagelijks bestuurder Centrum 
           Joost van Barneveld Biesma
- duurzaamheidscoordinator
            Update Stadsdeel, wat speelt er bij gemeente in Centrum?
09:50  Rianne den Ouden - De Groene Grachten
            De Groene Menukaart - Monumentale projecten in Centrum
10:05  Open Podium* 
10:30  Einde - uitloop

Van 10:30-11:30  is er weer een Koploperspreekuur, klik hier voor meer informatie en inschrijven 

*Open Podium - Heb je een vraag, wil je starten met duurzame energie maar weet niet hoe, heb je een goeie tip, activiteit te melden of heb je hulp nodig op het gebied van schone energie in jouw, wijk of buurt?? Je kan deze tijdens het Open Podium in het kort stellen!
In de groep zitten buren, professionals, gemeente of andere organisaties die je wellicht direct kunnen helpen of de juiste weg kunnen wijzen. Maak hier gebruik van!    
Heb je nu al een specifieke vraag ? Stuur deze dan aan rene@02025.nl . Wij zullen je helpen met vinden naar het antwoord!

Uiteraard is er vooraf en na afloop is er gelegenheid om nog even te blijven voor "hangen "om elkaar te spreken en informatie met elkaar uit te wisselen

 

Locatie
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
maximum aantal deelnemers
40
Deel dit: