Activiteit

747 jarig bestaan van Amsterdam vieren we met 2 workshops energiebesparing!

donderdag 27 oktober 2022 , 8:00 - 10:00 uur

Houd deze site in de gaten.. want dit feest laat de schone energiecommunity in Amsterdam zeker niet aan zich voorbij gaan! We vieren de acties rond schone energie in de stad. Want, stel nu dat alles lukt? Zijn we dan op schone energie in 2025?! 

Dat kan, maar dan is er actie nodig. Besparen, opwekken en opslaan. En hoe coöperatiever we werken, hoe sneller het gaat, is ons uitgangspunt. Besparen kan je zelf doen of met hulp van een energiecoach van !Woon of een fixer van Jungle. Opwekken kan vaak het makkelijkst op eigen dak of via een coöperatie die wind, zon of warmte oogst. En hoe opslaan en op een slim moment verkopen? Dat leren we in Weesp.. bij de accu's van de oprichter van Solarclarity, Peter Desmet!   

Als je bij je zelf of je buren energie wilt besparen, daar organiseren we iets voor op 27 oktober! Leer zelf je radiatorfolie op maat knippen en aanbrengen. En je raamfolie bevestigen in twee workshops, in of om het Olympisch Stadion!  

We zullen de energiecommissarissen van Amsterdam en de energiecommissarissen van de viercijferige postcodes uitnodigen de stand van zaken in hun gebied te presenteren! Hoeveel procent aardgas is er bespaard in de regio dit jaar? In de stad? In Oost en in Zuid? En in 1076?  We willen de statistieken maar vooral de verhalen!

De statistiek rond aardgas? Het voorspelde verschil in jaarlijks gasgebruik in 2022 ten opzichte van het gemiddelde verbruik in 2018 t/m 2021, MRA: 

https://onderzoek.amsterdam.nl/artikel/prognose-verbruik-aardgas-mra 

Wees welkom!

Illustration
 
Deel dit: