Activiteit

Extra bijeenkomst verduurzaming vve's Buitenveldert

donderdag 1 september 2022 , 19:15 - 21:00 uur
Illustration

Speciaal voor vve-leden in Buitenveldert organiseert Gemeente Amsterdam een extra voorlichtingsbijeenkomst voor het verduurzamen van woningen. Als u er op 23 juni jl. niet bij kon zijn dan is dit de herkansing. Als u al op 23 juni aanwezig was kunt u deze uitnodiging negeren.

Vve-leden zijn samen eigenaar van het gebouw en samen verantwoordelijk voor onderhoud van het gebouw. Daar komen nu 2 belangrijke onderwerpen bij: vve’s moeten voor 2040 aardgasvrij zijn en vve’s moeten passen in een klimaatneutrale stad in 2050.

Dat is voor alle vve’s een behoorlijke uitdaging. Wij helpen vve-(bestuurs)leden om met deze opgaven om te gaan. Voor uw vve organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst over het verduurzamen van woningen door verenigingen van eigenaren (vve) in Buitenveldert. Komt u ook?

In verband met de beperkte zaalruimte vragen wij u om u vooraf aan te melden via vve.wonen@amsterdam.nl of direct via het aanmeldformulier.

Wanneer
Datum: donderdag 1 september 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar: Huis van de Wijk Buitenveldert (onderdeel van MFC Binnenhof), A.J. Ernststraat 112. (tegenover winkelcentrum Gelderlandplein)

Energie besparen in uw pand
Hoe combineert de vve onderhoud aan het gebouw met verduurzamingsmaatregelen? Leidt isolatie van het gebouw ook tot minder kou- en vochtproblemen en zijn die investeringen rendabel? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden om duurzame investeringen te doen met uw vve. Aan de hand van een haalbaarheidsonderzoek laten we zien hoe verschillende verduurzamingsscenario’s doorwerken in de woonlasten van de leden.

Programma
19.15 uur: inloop en koffie
19.30 uur: vve’s aan het woord: Hoe bespaar je energiekosten in een gedeeld pand?
19.50 uur: Wat is de vve-aanpak van de gemeente Amsterdam?
20.15 uur: Welke verduurzamingsscenario’s zijn er voor de vve en wat betekenen die scenario’s voor de portemonnee van de eigenaren in de vve?

Vragen
Voor vragen kunt u mailen naar: vve.wonen@amsterdam.nl.

Locatie
Huis van de Wijk Buitenveldert (onderdeel van MFC Binnenhof),
A.J. Ernststraat 112. (tegenover winkelcentrum Gelderlandplein)
Kosten
Gratis
Deel dit: