Activiteit

Energieontbijt #157 - de nieuwe generatie Koplopers

donderdag 12 januari 2023 , 9:00 - 10:30 uur
Illustration

02025 is het platform voor alle inwoners van Amsterdam die samen werken aan het doel ‘Amsterdam op schone energie”. Om het netwerk met elkaar te verbinden organiseert 02025 energieontbijten. Elke keer een nieuw thema met interessante sprekers, inspiratie en delen van actuele informatie. Ga aan tafel met energiepioniers uit jouw buurt, ontdek waaraan iedereen werkt en bundel de krachten ter plekke.

Wat kan je verwachten in dit ontbijt ?
Dit ontbijt organiseren we op een speciale plek, midden tussen de tentoonstelling van Energy Junkies van NEMO voor volwassenen. Verduurzamen doe je voor lange termijn. Niet alleen binnen 1 generatie maar ook voor de volgende generatie, daarom is bewustwording van je eigen en omgevingsgedrag een belangrijke weegfactor. Hier gaan we in het ontbijt mee aan de slag !

Veel initiatieven en koploperprojecten zijn volop bezig met verduurzamings oplossingen in hun straat, buurt of wijk. (kijk eens bijvoorbeeld op de 02025 projecten site) Dat varieert van besparingsmaatregelen aan huis tot aan compleet eigen warmtevoorziening organiseren in een wijk. Hiervoor heb je zelf als initiatiefnemer of projectgroep ook veel energie nodig en vaak ook kennis of ondersteuning. Wij willen in dit ontbijt jonge professionals aan het woord laten. Wat is de drijfveer van actievoerders, "out of the box" denken van jonge beleidsmakers en natuurlijk start-ups die bevlogen met veel energie hun verhaal vertellen voor jou als koploper met als doel steun, inspiratie en vooral hulp te kunnen bieden wat jullie eventueel nog nodig hebben. 

Ben je koploper en zoek je hulp, wil je inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen of gewoon netwerken met andere koplopers van schone energie?? Deel het met ons op het ontbijt of verbind met andere initiatieven om samen meer kracht en vaart te maken. Wil jij ook schone energie in jouw buurt? Kom dan donderdagochtend 12 januari langs voor koffie, croissantje en een praatje tijdens het energieontbijt.

Nieuwsgierig naar hoe het in een vorige ontbijt was? Kijk hier voor een korte impressie van een Energieontbijt.

Doelgroep
Dit ontbijt is voor iedereen in de Stad die betrokken is bij 02025 en het doel ‘Amsterdam op schone energie in 2025’.   Bestaande- en nieuwe koplopersinitiatieven, locale duurzame hubs, jongeren, ouderen, organisaties-, bedrijven-, locale overheden welke als doelstelling hebben het verduurzamen van straat, wijk of heel gebied. Die willen we verbinden met elkaar!  

Locatie :  
De Studio van NEMO  (LET OP: LOCATIE IS OP MARINETERREIN AMSTERDAM!) 
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 027 A
1018 JA Amsterdam

Volg de gele route, zichtbaar op lantarenpalen en wegwijzers.
Bekijk op de plattegrond

Aanmelden:
Leuk dat je wilt komen, graag vooraf HIER AANMELDEN of via onderstaande blauwe aanmeldknop zodat wij genoeg stoelen en kopjes koffie klaar kunnen zetten! 

Programma:  
08:30  Inloop met koffie en croissantje 
09:00  Start programma, 02025 welkom
09:10  Voorstelronde
sprekers  worden nog bekend gemaakt  

Topics: (sprekers  worden nog bekend gemaakt  )
- activisten, wat drijft ze

- beleid, vernieuwende out of the box denken door jongeren
- ondernemerschap,  nieuwe start ups die het verschil kunnen maken ter inspiratie 

10:05  Open Podium* 

10:30  Einde en vrij bezoek tentoonstelling Energy Junkies

*Open Podium - Heb je een vraag, wil je starten met duurzame energie maar weet niet hoe, heb je een goeie tip, activiteit te melden of heb je hulp nodig op het gebied van schone energie in jouw, wijk of buurt?? Je kan deze tijdens het Open Podium in het kort stellen!
Tijdens het ontbijt zijn buren, professionals, gemeente of andere organisaties die je wellicht direct kunnen helpen of de juiste weg kunnen wijzen. Maak hier gebruik van!    

Heb je nu al een specifieke vraag ? Stuur deze dan aan rene@02025.nl. Wij zullen je helpen met vinden naar het antwoord! Uiteraard is er vooraf en na afloop is er gelegenheid om nog even te blijven voor "hangen "om elkaar te spreken en informatie met elkaar uit te wisselen.

Bronvermelding: Foto's beschikbaar door De Studio van NEMO en fotograaf DigiDaan 

Locatie
De Studio van NEMO
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 027 A
1018 JA Amsterdam

Volg de gele route, zichtbaar op lantarenpalen en wegwijzers.


Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

Maximum aantal deelnemers: 75

Aantal aangemelde deelnemers: 6

Deze mensen komen:
- Tes Miedema
- Thijs Haverkamp
- John van Gelder
- Willem Draaisma
- karin vromen
- Manuela de l'Orme

Meld je aan
Deel dit: