Activiteit

Energie borrelontbijt #159 -Coöperatieven geven energie aan de Stad

donderdag 11 mei 2023 , 17:00 - 19:00 uur
Illustration

LET OP :  Het ontbijt is verplaatst naar de middag en is nu een borrel geworden!  Graag Aanmelden ivm aantal deelnemers. 

In deze tijd, waarin het initiatief uit de samenleving zich nadrukkelijk manifesteert, biedt het model van de ‘coöperatie’ een alternatief voor de traditionele overheid en burger samenwerking. Wat is precies de toegevoegde waarde van een coöperatie? Hoe zorgen we ervoor dat dit model een sterke schakel in de samenwerking tussen burger en overheid wordt? En hoe ziet een coöperatieve stad en samenleving in de toekomst eruit? Samen met bewoners, onderzoekers, ambtenaren en politici, laten we zien wat Amsterdam al heeft te bieden en waar de uitdagingen van de coöperatieve beweging in de stad.

Doelgroep
Iedereen die betrokken, geinterresseerd , of meer wilt weten wat  cooperaties voor jou of jouw buurt kunnen betekenen. Iedereen kan meedoen! 

Wat kan je verwachten?
Wat is een coöperatie precies, en wat voor toegevoegde waarde biedt het initiatiefnemers en koplopersprojecten? Cooperaties vind je op veel verschillende themas rondom energie : Wind, zon , wonen, energieopslag, warmte, buurtcooperaties.  Wat maakt hen uniek en welke voordelen biedt het cooperatief samenwerken rondom de energievraagstukken maar vooral naar collectieve oplossingen.

Kom dan donderdagmiddag 11 mei langs voor een drankje, uiteraard een croissantje en een praatje tijdens dit energie borrelontbijt.

Nieuwsgierig naar hoe het in een vorige ontbijt was? Kijk hier voor een korte impressie van een Energieontbijt

Locatie: 
LAB111 - Kapelzaal
Arie Biemondstraat 111
1054 PD Amsterdam
routebeschrijving

Programma:  
16:30 Inloop met drankje en croissantje!
17:00  Start programma, 02025 welkom
17:05  Voorstelronde
17:10   Programma, spekers onder andere :  
            Marc van Gemert - Programmadirecteur
            Versnelling verduurzaming stad en organisatie
            Frank Boon - Wat is een (energie) cooperatie,
            waarom zo belangrijk,  wat kan dat voor een buurt,
            wijk of stad betekenen
           Andrea van de Graaf - APEC
           (Amsterdamse Producerende Energie Cooperaties)
           Welke cooperaties zijn er in de stad en hoe kunnen
           ze intitiatieven versterken.
17:45  Open Podium* 
           David Zuilhof - Rabobank
           Hoe steunt de Cooperatieve bank de Cooperatieven.
18:00  Start borrel 

19:00  Einde programma  

*Open Podium - Heb je een vraag, wil je starten met duurzame energie maar weet niet hoe, heb je een goeie tip, activiteit te melden of heb je hulp nodig op het gebied van schone energie in jouw, wijk of buurt?? Je kan deze tijdens het Open Podium in het kort stellen!
Tijdens het ontbijt zijn buren, professionals, gemeente of andere organisaties die je wellicht direct kunnen helpen of de juiste weg kunnen wijzen. Maak hier gebruik van!    

Heb je nu al een specifieke vraag ? Stuur deze dan aan rene@02025.nl. Wij zullen je helpen met vinden naar het antwoord! Uiteraard is er vooraf en na afloop is er gelegenheid om nog even te blijven voor "hangen "om elkaar te spreken en informatie met elkaar uit te wisselen.

Locatie
LAB 111
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

maximum aantal deelnemers
75
Deel dit: