Activiteit

Webinar: Besluitvorming leiden in buurt energietransitie

woensdag 12 oktober 2022 , 17:00 - 18:00 uur
Illustration

Op woensdag 12 oktober van 17-18 uur organiseert Resourcefully een webinar over het leiden van de besluitvorming van buurttransities. Resourcefully onderzoekt, praktiseert en adviseert omtrent het initiëren en leiden van buurtparticipatie binnen Nederlandse stedelijke warmtetransitie.
 
Floris Alberda van Ekenstein heeft voor Resourcefully het besluitvormingsproces onderzocht over stedelijke warmtetransities van nederlandse wijken. Hij heeft in zijn onderzoek gekeken naar wie de ‘regie’ heeft, hoe de informatiestromen lopen en waar belangen liggen.  
 
Tijdens het webinar worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd.  Er zal worden ingegaan op de bevindingen omtrent de Warmtetransitie en hoe je complexe zaken simpeler, duidelijker en concreter maakt, zodat deze beter te communiceren zijn. Dit zijn essentiële onderdelen om het belang van de bewoner, beheerder, eigenaar, netbeheerder concreet te houden.  

Deze studie-case is gericht op het KNSM-eiland in Amsterdam. In één uur presenteren en bediscussiëren we graag met jullie dit onderzoek, de aanpak, de informatie-tool en haalbaarheid van de adviezen voor gemeenten.  

AANMELDEN VOOR WEBINAR 

We houden graag een open en interactieve bijeenkomst, dus we reserveren de helft van de tijd voor feedback en nieuwe ideeën. 

Met vriendeljike groeten,

Hugo Niesing, Resourcefully

Locatie
online
Kosten
Gratis
Omschrijving doelgroep 
Gemeenten, VvE's, energie-commissies, bewoners
maximum aantal deelnemers
1000
Deel dit: