Activiteit

Workshopreeks KlimaatGesprekken

dinsdag 1 november 2022 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

WORKSHOP 1: JIJ EN KLIMAATVERANDERING: WAT WIL JIJ DOEN?
……………..
Wat zijn je uitdagingen, vragen en ambities rondom je eigen klimaatimpact? Wat verandert er straks waarschijnlijk en misschien? Hoe voel jij je persoonlijk betrokken bij dit grote onderwerp?

WORKSHOP 2: WONEN
……………..
Hoe heeft je huis impact op het klimaat? Is het beter om eerst te isoleren of zonnepanelen te nemen? Heeft een oude vriezer vervangen zin? Welk klusbedrijf tippen je mededeelnemers?

WORKSHOP 3: ETEN
……………..
Eten doen we elke dag. Voor het klimaat maakt het veel uit wat we eten en wanneer. Is de klimaatimpact van bananen anders dan van champignons? Wat is lekker, gezond én klimaatvriendelijk?
 
WORKSHOP 4: VERVOER en VAKANTIE
……………..
Vakanties, woon-werk verkeer, vrienden en familiebezoeken: reizen vormen een belangrijk deel van ons leven. En onze klimaatimpact. Wat wil je daarmee? Van onze 40 kleine en grote acties is er altijd een waarmee jij een verschil kan maken.

WORKSHOP 5: CONSUMEREN
……………..
Hoe zit het met de klimaatimpact van een nieuwe bank kopen, of een avondje theater? Kleding heeft veel impact, maar is ook heel persoonlijk. Waar kan je terecht als je het anders wilt? Hoe leef je gelukkig, maar met een kleinere voetafdruk?

WORKSHOP 6: KLIMAATGESPREKKEN
MET ANDEREN
……………..
Wonen, werken, reizen en eten doen we samen met anderen. Hoe betrek je anderen bij veranderingen die voor jou belangrijk zijn? Hoe voorkom je dat je in vervelende discussies belandt? Hoe blijf je tijdens een gesprek goed in verbinding?

Locatie
Locatie De Tagerijn Balboastraat 18 1057 VW Amsterdam
Kosten toelichting
45 euro voor leesboek, werkboek en koffie en thee tijdens de workshops. Overigens mogen de kosten nooit een reden zijn om de workshop niet te kunnen volgen. Als dat zo is, kunt u dit bij aanmelding aangeven en kunt u kosteloos deelnemen.
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
omschrijving doelgroep Iedereen die wil verduurzamen, in gesprek wil met gelijkgestemden, een zorg delen over de klimaatcrisis of juist willen weten hoe ze door te verduurzamen geld kunnen besparen.
Deel dit: