Activiteit

Informatieavond Nw Sloten - Als buurt samenwerken aan de energietransitie

maandag 28 november 2022 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Hoe kunnen we als buurt samenwerken aan de energietransitie?

Tijdens deze bijeenkomst zal het gaan over hoe we als buurtgenoten samen aan onze energietransitie kunnen werken. Bijvoorbeeld door het opzetten van een energiegemeenschap om overtollige energie van zonnepanelen te delen met buurtgenoten of lokaal op te slaan voor de winter.

Er zullen twee presentaties worden gegeven, waarvan er een over hoe we als buurt gezamenlijk kunnen profiteren door het delen van ons eigen energiesystemen, of zelfs door hier samen in te investeren. In zijn presentatie zal Hans Roeland Poolman meer vertellen over een voorbeeld van een project uit Amsterdam Zuidoost (zie deze link voor meer informatie) waarbij o.a. de batterij van de Johan Cruijff Arena zal worden ingezet voor de omliggende bewoners en bedrijven.

Aernoud Olde van Energie Samen Noord-Holland zal vertellen over hoe je als buurtgenoten samen een energiecoöperatie kan opzetten en wat hier zoal bij komt kijken. Hierbij zal hij zijn ervaringen delen over het opzetten van de energiecoöperatie Hilverzon uit Hilversum. Dit door samenwerking van de Hilversummers, gemeente en partners aan een volledig energieneutraal en duurzaam Hilversum. Zoals met collectieve zonnedaken, energiebesparingsadvies, 100% duurzame stroom en gas van HilverZon | om, buurtactiviteiten en andere duurzame initiatieven.

Locatie
Buurthuis Belgie - Hageland 119, 1066 SB Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die meer wil weten of bij wil dragen aan de discussie over hoe je als buurtgenoten samen kan optrekken in de energietransitie. In deze bijeenkomst gaat het er vooral om dat we als buurt samen onze energiesystemen kunnen delen, dwz door op lokaal niveau deze systemen te koppelen en zo de opgewekte energie slim te delen en zelfs lokaal op te slaan.
Deel dit: