Activiteit

Jeugdtheatervoorstelling over energietransitie

zaterdag 17 december 2022 , 10:00 - 19:00 uur
Illustration

Op zaterdag 17 december staat Jeugdtheaterschool Zuidoost met het Winterfestival in het Bijlmerparktheater. Daar treden hun (jonge) cursisten op voor familie en vrienden.

Noteer de datum 17 december want op deze dag krijgt u de gelegenheid om tijdens een twee uur durende theatrale rondleiding – 10, 13 of 16 uur-  kennis te maken met het theatertalent van dit cursusjaar. Elk seizoen is er drie keer gelegenheid om de leerlingen in actie te zien en dit is de eerste.  Het is een bijzondere gelegenheid om het Bijlmer Parktheater eens op een andere manier te zien.

14 groepen stellen zich aan u voor aan de hand van 10 minuten acts in de theaterzaal, de studio’s en de foyer. Op die manier krijgt u een dwarsdoorsnee te zien van de jeugd van 2 tot 20 jaar in actie. Elke rondgang wordt afgesloten in de theaterzaal met de voorstelling ‘En toen was de aarde op’, onder regie van Nina Haanappel en gespeeld door JTSZO spelers die inmiddels het vak in zijn gerold.

Het motto van deze editie Winterfestival is: Ik zet ook de knop om! Behalve een kennismaking van de nieuwe lichting theatertalent besteden we op deze dag ook aandacht aan de Amsterdamse energietransitie. Dit thema komt terug in de voorstelling ‘En toen was de aarde op’ in de theaterzaal. Drie wijkgroepen hebben hun eigen onderzoek gedaan naar de impact van klimaatverandering op Zuidoost en hun eigen leven. In de foyer vindt u informatie om energie en geld te besparen en hoe we liever kunnen zijn voor de aarde. Er zijn ook hapjes en drankjes.

Kortom, noteer de datum en geniet mee van dit Winterwonderland!

Locatie
Bijlmerparktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: