Activiteit

Informatieavond windturbines Noorder IJplas

maandag 30 januari 2023 , 19:00 - 21:00 uur
Illustration

Graag nodigen we geïnteresseerden uit voor de informatiemarkt over windmolens rond de Noorder IJplas op 30 januari 2023 in het Zonnehuis. Het is een vrij programma, wat betekent dat bezoekers zelf kiezen hoe laat ze willen komen, hoelang ze blijven en welke onderwerpen of onderdelen belangrijk zijn.

Eind november 2022 hebben we een voorstel gedaan voor een voorlopig voorkeursalternatief. Dat bestaat uit 3 windmolens van maximaal 200 meter hoog. Op de informatieavond lichten we aan de hand van verschillende thema’s graag de keuze voor dit voorstel toe. Met behulp van een simulatie kunnen bezoekers zien hoe het windpark er uit komt te zien vanuit verschillende zichtpunten in het gebied. Dit gebeurt met behulp van o.a. een virtual reality-bril.

Er zal ook een tafel zijn over hoe windturbines in het landschap passen en hoe het park zich kan ontwikkelen. Aan de hand van eerste schetsen van de gemeente kunnen bezoekers ideeën hierover inbrengen. Ook willen we graag het gesprek voortzetten over hoe omwonenden kunnen meedelen in de opbrengst en het afnemen van stroom voor een eerlijke prijs.

Praktische informatie:

  • Datum: 30 januari 2023
  • Tijd: 19.00 tot 21:00
  • Locatie: het Zonnehuis (Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam)
  • Toegang is vrij

Meer informatie vind je op de website, hier kun je je ook aanmelden. Aanmelden is niet verplicht, maar helpt ons om in te schatten hoeveel mensen komen. 

Locatie
Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: