Activiteit

Alle stemmen gelden. Hoe beslissen we echt samen? Leer de Consentmethode!

zaterdag 18 februari 2023 , 12:30 - 17:30 uur
Illustration

Het vak om vergaderingen voor te zitten waar 'alle stemmen gelden' leer je in meerdere dagdelen, maar wil je in één dagdeel de basis van echt samen vergaderen leren? Kom kennismaken met CONSENT in Amsterdam in de middag van 18 februari 2023.

We zijn in een spannende periode van de energietransitie terecht gekomen, waarin het energiegesprek overal gevoerd wordt. Wind in de achtertuin? Wie levert mijn verwarming tegen welke prijs? Hoe betaal ik mijn hoge energierekening? 

Vernieuwende ideeën, mooie plannen, overgaan op schone energie, iedereen weet een stukje. En gezamenlijk weet je veel meer! Alle stemmen gelden, iedereen doet mee en wordt gehoord. 

Een besluit voor opwek of besparen van energie in je gemeenschap wordt gezamenlijk, op basis van gelijkwaardigheid genomen (met consent) en ieder voelt zich daardoor betrokken, neemt verantwoordelijkheid en blijft actief meedoen.

Tijdens de Themamiddag CONSENT komt sowieso aan bod:
- uitgangspunten van de CONSENT-methode
- gespreksetiquette
- de structuur van een bijeenkomst
- wat consent is
- hoe je van een idee of voorstel tot consent komt
- en we oefenen met door ons ingebrachte vraagstukken  

De dag is praktisch van aard, we gaan het namelijk vooral doen door het te oefenen. Dan krijg je de beste ervaring en inzicht in hoe jij dit kunt toepassen in je eigen situatie. Ben je erbij?

Locatie: Amsterdam

Maximaal 8 personen

Kosten: gratis voor Koplopers uit Toekennersteam van het Energiekoplopers Fonds, Energiecommissarissen, managers van energiecoöperaties en Hubbestuurders van 02025. Voor andere deelnemers wordt de totaalprijs gedeeld door 6. Laat weten als je interesse hebt door te bellen of mailen met Pauline 0654723019 pauline@02025.nl 

 

Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Deel dit: