Activiteit

Online Kennissessie "Klimaatgesprekken"

donderdag 23 maart 2023 , 19:30 - 20:30 uur
Illustration

In deze kennissessie willen we je handvatten geven om je gesprek met buren, andere koplopers of organisaties rondom klimaat en verduurzaming prettiger en effectiever te maken.

Binnen verduurzaming ligt de nadruk vaak op het verkleinen van onze voetafdruk. Waar we minder vaak over spreken, maar wat zo mogelijk nog belangrijker is, gezien de potentiële impact, is het vergroten van je zogenaamde handafdruk. Dat gaat over je invloed op je omgeving en je impact door anderen in je directe omgeving te inspireren. Goed voorbeeld doet immers volgen. De allerbelangrijkste tool die je kunt inzetten om je handafdruk te vergroten, is het voeren van een gesprek.

Gesprekken over klimaat en verduurzaming zijn alleen soms best lastig. Niet iedereen voelt dezelfde urgentie, er kan sprake zijn van een verschil in kennisniveau of bijvoorbeeld algemene weerstand tegen verandering. Om anderen te inspireren tot duurzaam gedrag of nog beter jouw gesprek met bewonersgroepen te voeren, kan de methodiek van“KlimaatGesprekken” een handige hulpmiddel zijn.
In deze kennissessie komen 3 aspectenrondom een goed klimaatgesprek aan bod; hoe zorg je voor je eigen vitaliteit, het herkennen van verschillende typen weerstand en hoe daarmee om te gaan en een handreiking met beproefde gesprekstechnieken. 
Hiermee zullen we jou in deze kennissessie helpen om een prettiger en effectiever gesprek te voeren.

Voor wie?
Ben je energiecoach, lid van een werkgroep duurzaamheid in een VvE, bezig met verduurzaming in je eigen buurt of ondersteun je een energie koploperproject en herken je situaties waarin je tijdens gesprekken merkt dat het stroef, of zelfsvastloopt, dan is deze Kennissessie "Klimaatgesprekken op donderdag 23 maart van 19:30-20:30 voor jou.

Gemist of terugkijken?  Dat kan via deze link 

Programma
19:25  Digitale inloop
19:30  Welkom -  02025 
19:35  Tessa Kramer,  Klimaatgesprekken
             theorie, cases en Q&A
20:30  Einde

Tessa Kramer van de Stichting KlimaatGesprekken zal op een zo praktisch mogelijke wijze deze Kennissessie invullen. Er is ruimte om een eigen casus in te brengen, waar we met elkaar over in gesprek kunnen aan de hand van de eerder besproken theorie.  

Bronvermelding beeld Logo : beschikbaar gesteld door Anabella Meijer,  http://firstaidforclimate.com/ 

Locatie
online ZOOM
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: