Activiteit

Energieontbijt... op de fiets! Leer over slimme energiegemeenschappen!

zaterdag 16 september 2023 , 11:00 - 15:00 uur
Illustration

De 160e Energieontbijtborrellunch ... is op 16 september 2023. Het is tijdens de Open Energiedag: kom kijken in Amsterdam! Met prachtige projecten van opwek, besparen en opslag. Wat denk je van Flex-City? Een opwek-opslag systeem dat bewoners instaat stelt gebruik en rekening te sturen! Zie het document hieronder. 

Wat is de Open Energiedag? Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit wind, zon, de bodem, met warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op ruim 60 locaties door heel Nederland zetten energieprojecten de deuren open. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl .

In Amsterdam zijn er meerdere dingen te doen. Een is deze gratis fietstocht, die start in het Olympisch Stadion (achterzijde)
Wij organiseren voor de beginnende en ervaren Amsterdammer een gratis fietstocht om kennis te maken of de laatste nieuwtjes te horen over besparen, opwek, opslag en slim gebruik van energie:

- hoe neem je kleine en grote maatregelen om de helft van je energie te besparen?
- en hoe wek je energie op uit water, lucht, biomassa (groente, fruit en etensresten bijvoorbeeld), zon of wind?
- en hoe sla je het op en gebruik je het op een slim moment?

De ontvangst bij 02025, met inclusief inhoudelijke toelichting, is om 11:00. Tot 12:00 is er koffie met iets te eten en de introductie. Het gaat achtereenvolgend over warmtenet, infrarood, zonneboiler, opslagvat, elektrische boiler, zonnepaneel, warmtepomp (lucht water), slimme radiatorknop die je verwarming inregelt, 15% energiebesparing, de proefboring naar geothermie, energieopslag in autaccu's, wind met een plan voor een 2MW accu, biogas uit GFE, datacentre restwarmte, aquathermie en tenslotte het systeem van het Oostelijk Havengebied om slim elektriciteit te delen. Met daar een uitgebreide toelichting over onderstations, middenspanningshuisjes, congestie en zonne-energie. 

De fietstocht duurt inclusief pauzes onderweg in totaal 3 uur. We verzamelen dus tussen 11:00 en 12:00 aan de achterkant van het Olympisch Stadion 21-1 bij het kantoor van 02025. Bij het Cruyff court, de brede witte trap op. Je kan in je eigen tempo fietsen. Het is in totaal 30 km fietsen. De routekaart is gratis. Na de fietstocht heb je een goed overzicht van energiebronnen waarmee je je gebouw van warmte en elektriciteit kan voorzien. En hoe mensen 50% tot zelfs 70% energie bespaard hebben. En hoe je energie kan opslaan en slim kan gebruiken.

Fietstocht eindigt rond drie uur met borrel in Flex-City, in het Oostelijk Havengebied
Hoe kan je in de stad meer zonne-energie maken, elektrisch rijden en gebouwen verduurzamen met de beperkingen van het huidige lektriciteitsnet? Hugo Niesing van Rersourcefully vertelt ons op het Sporenburg eiland hoe je zelf energie kan maken en deze slim kan gebruiken. De energiestromen van het Trafohuisje kunnen ze real time monitoren, ze kunnen de laadpalen in de straat sturen en bewoners sturen op prijs en aanbod door een ‘Sporenburg energiegemeenschap’. Ze weten hoe ze achter de eigen meter, in het gebouw en in de energiegemeenschap het slimst kunnen gebruiken en leveren. Een project ism Europa, Equans, Openremote en de gemeente!

Geef je graag op via onderstaande knop of via pauline@02025.nl ivm inkoop.

De toer maakt deel uit van de Open Energiedag, een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met zes branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.

Onze route is mede mogelijk gemaakt door de bank van de energietransitie, de Rabobank! Dank daarvoor! 

En wat is er nog meer te doen? Zie https://02025.nl/activiteit/69076/open-energiedag-bij-ketelhuiswg in West en https://bliq.energy/nl/2023/08/maak-kennis-met-bliq-tijdens-de-open-energiedag-op-16-september/?utm_campaign=Weespernieuws&utm_medium=Online&utm_source=Website&utm_content=OpenEnergiedag in Weesp. 

Locatie
02025 Kantoor
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
25

Aantal aangemelde deelnemers: 6

Deze mensen komen:
- Pauline Westendorp
- Jan Smolenaars
- Caroline Kisjes
- Mechtild Linssen
- Daniël Langereis

Meld je aan
Deel dit: