Activiteit

Avond in De Balie: huisje boompje tochtstrip

maandag 25 september 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Draag bij aan ons onderzoek naar de sociale huur in Amsterdam van 't gas af!

De sociale huursector in Amsterdam staat voor grote uitdagingen. Veel bewoners kampen met achterstallig onderhoud, slecht geïsoleerde woningen en torenhoge energierekeningen. Maar ook de Amsterdamse woningbouwcorporaties hebben een lastige taak. Niet alleen willen ze in vier jaar tijd ruim tienduizend sociale huurwoningen bijbouwen. Ook wil Amsterdam dat in 2040 alle woningen van het gas af zijn. Wat is er nodig om deze ambities waar te maken? En hoe worden de bewoners meegenomen in deze grootse plannen? 
 
Tijdens deze eerste bijeenkomst zijn we op zoek naar jouw verhaal. Woon jij zelf in een sociale huurwoning in Amsterdam? Of werk je in deze sector en hou je je bezig met deze vraagstukken? Dan nodigen we je uit om mee te praten. Jullie verhalen zijn het vertrekpunt voor ons onderzoek. Naast een publieksprogramma gaan we met de zaal in gesprek. 

Komende vijf maanden onderzoekt de redactie van Live Journalism samen met AT5 de uitdagingen van sociale huur in Amsterdam. Van wachtrij tot wisselwoning: hoe is het sociale huursysteem zo vastgelopen? 

Onderzoeksredactie Live Journalism zoekt het, samen met jou, tot op de bodem uit. 

Wil je in contact komen met Live Journalism of heb je een tip? Mail naar: livejournalism@debalie.nl of bel naar: 020-5535184, Whatsapp: 0613811444. Alvast bedankt.

https://debalie.nl/programma/huisje-boompje-wachtrij-de-staat-van-sociale-huur-in-amsterdam-25-09-2023/

 

 

 

Locatie
Debatcentrum De Balie
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Je kunt een gratis kaartje reserveren via de website: https://debalie.nl/programma/huisje-boompje-wachtrij-de-staat-van-sociale-huur-in-amsterdam-25-09-2023/
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
Woon jij zelf in een sociale huurwoning in Amsterdam? Of werk je in deze sector (Woon!, gemeente, corporaties etc) en hou je je bezig met deze vraagstukken? Dan nodigen we je uit om mee te praten. Jullie verhalen zijn het vertrekpunt voor ons onderzoek. Naast een publieksprogramma gaan we met de zaal in gesprek.
Deel dit: