Activiteit

Cursus (op locatie) VvE: Aardgasvrij

donderdag 2 november 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

U kunt er (bijna) niet meer omheen; we moeten van het aardgas af. De gemeente Amsterdam heeft allerlei plannen, ideeën en alternatieve warmtebronnen. Wat betekent dat voor u als Amsterdammer en lid van de VvE? Hoe kunt u zich voorbereiden op aardgasvrij wonen?

De gemeente wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave. Hoe de gemeente de overstap naar aardgasvrij wonen ziet is per wijk uitgeschreven in de ‘Transitievisie Warmte’. Maar, wat betekent dat nu eigenlijk?

In de cursus leggen we uit wat de plannen zijn van de gemeente en hoe zij deze plannen wil uitvoeren. We bespreken welke alternatieven er zijn voor aardgas en wat dat betekent voor uw woning. Natuurlijk gaan we ook in op de kansen, valkuilen en aandachtspunten er zijn voor u als woningeigenaar en lid van de VvE.

Na de cursus weet u:

Wat de plannen zijn van de gemeente Amsterdam
Op welke manieren u straks uw huis kunt verwarmen
Hoe u zich nu al voorbereidt op een aardgasvrije woning
Welke extra aandachtspunten er zijn als lid van de VvE
VvE vergroenen
VvE’s die willen verduurzamen kunnen ook terecht bij het webinar over het vergroenen van het MJOP (meerjaren onderhoudsplan) op woensdag 15 november 2023. Veel energiebesparende maatregelen vallen (deels) onder de verantwoordelijkheid van de VvE. Om uw VvE goed voor te bereiden op de energietransitie is het goed om energiebesparende maatregelen op te nemen in het MJOP. Zo voorkomt u verrassingen en kosten in de toekomst.

We bespreken de stappen die een VvE kan nemen om het MJOP te ‘vergroenen’. U krijgt uitleg over natuurlijke verbetermomenten, hoe u deze kan herkennen en benutten. Daarnaast wijzen we u op interessante subsidies en leningen beschikbaar voor verduurzaming. Ook het proces binnen de VvE krijgt aandacht; hoe creëert u voldoende draagvlak onder de leden en hoe komt u succesvol tot een besluit. Kortom, in dit webinar krijgt u de handvatten toegereikt om aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van uw VvE.

Cursus op locatie
Deze cursus wordt fysiek op locatie gegeven.

Cursus gemist?
In 2023 wordt deze cursus niet meer georganiseerd. In 2024 organiseren we de cursus opnieuw. Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste onze cursusplanning voor 2024.

Locatie
Claverhuis
Deel dit: